31 Mayıs 2009

ispanyoL ateşi

"Şimdi Fransız olan her şey seksidir" kalıbım yerle bir benim. Romantik belki; ama seksi sıfatını hak eden bir ırk varsa latinler, ispanyol genleri taşıyanlar....

Hatunlarının vücut hatları efsane bir kere. Yusyuvarlak hatlılar bir kere!

Seksi dansların hepsi onlara ait zaten! Canlı bir flemenco show izleyip, ardından saatlerce kendimize gelemediğimizi biliyorum.

Adamların değerlendirmesini de size bırakıyorum : )




Bu da Burn'un İspanyol reklamı. Kafamdakilerin toplamı sanki: Enerji + ateş + hoş insanlar

Alkollerin de en güzelleri onlara ait zaten. Sangria İspanyol, tekila ve margarita Meksikalı, Mojito Kübalı...

Şimdi bi adam var. "Muchos besos para la Turca mas bonita!!"larla şımartıyor, "minik şarhoş hatun" anlamına gelen bir kelime ile takılıyor filan. İspanyolca yaa! İnsan bir İspanyola aşık olmaLı bu gün buna karar verdim. : )

modeL oLmak! : )


Cihangir'de Mimar Sinan ÖğrenciLeri ile popo popoya yaşadığım günlerde zırt pırt modellik yapardım. Onların ödevleri, onların pratikleri derken hakkaten fotojenik bir insana dönüşmüş bir sürü acayip güzel fotoğrafım olmuştu. Sonra Condrad OteL için ilk defa para karşılığı bu işi yapmış, acayip sıkılmıştım ve "para karşılığı bir daha asla..." kararını vermiştim. Uzun zamandır fotoğrafçı arkadaşlarımla kafamızda projeler olsa da uzak kalmıştım bu keyifli işlerden. Tek fotoğraflarım arkadaşlarımla gezip tozarken çekildiğimiz laf olsun fotoğraflarıydı.

Geçen gün yaklaşık bir seneden sonra bir "işi bilene" poz verdim. Üstelik daha önce hiç denemediğim bir konseptle: Makyaj yapan kadın...

Yukarıdaki deneme ayarlarından bir kare... : ) Öyküsünü bu gün Tempo24'e yazdım. Modellik yapmaya meraklıysanız, belki bir başlangıç olur, çekinmeden iletişin kendisiyle.

Feysbuk'tan iLginç iletiLer karması


Evde geçen bir cumartesi gecemde, oturup insanların feysbuk tarihlerini kurcaladım. İletilerin süperliği karşısında şaşırdım, hatta bazı kişilerin bu konuda aşmış olduğundan emin oldum. Hepsini yazmaya kalksam en uzun post.um oLması gerekir bunun. Ortaya karışık geyiğinden hüzünlüsüne kırosundan ince esprilisine bir kaç ileti:

* good night everybody, good body every night!


* paran varsa range rover , paran yoksa game over

*3 gündür haber alınamayan kayıp balık Memo'yu Sushi yapmışlar !!


*dedibenimyokbişeyimyokmuşgibihiçbişeyiherşeyimsindedimonaben

bişilerbuliimsanaolurumbenseninşeyinolurmusunbenimşeyim..:)


*PART_TİME İŞ!!! Taşınmaya yardım etmek isteyenler lütfen müracat için resimli cv'nizi güneş yalçın facebook hesabına msj gönderin:) Aranan Nitelikler: Saygılı,azimli,dürüst(kolilerden çalıp çırpmıcak),ms office programlarını bilen,pirezentabıl:),en az lise mezunu,deniyimli deneyimsiz,bu işte KARİYER hedefi olan. Ücret:1 kutu bira ve köfte ekmek.NOT:Azme göre 2 kutu bira olabilir.


*˙˙sɹǝʇ nq ʞǝʇ ɹıq ؛ɐp ɐpunloʎ ʎǝsɹǝɥ ıʞuɐs...


* şeffaf koca adayı aranıyor..bööle şeker ama varla yok arası..ilgilenenler 4829582748274 adet mesaj atsın lütfen..


* uygun fiyata intihar süsü veriilir...

30 Mayıs 2009

Exsir // sebze meyve arındırıcı

Fikrimühim'den bana gelen ilk ürün sebze meyve arındırıcı Exsir oldu.

Tamamen doğal olan bu karışımın sebze ve meyveyi bütün zirai ilaç, gübre, parafin kalıntıları ve mikroplardan arındırdığı yazılıydı tanıtım kitapçığında.

Aldığım kirazları bir kaba doldurdum ve suya söylendiği gibi yarım kapak exir karıştırdım. Çok keskin bir kokusu vardı. "Eyvaaaah, keşke bütün kirazlara dökmeseydim, şimdi garip garip kokacaklar" diye düşündüm koku takıntılı bir insan olarak; ama bir durulamadan sonra gerçekten hiç koku kalmadı.

Sirkeli suyla yıkadığımda sirkenin tadı ve kokusu sindiği için sadece salatala malzemelerini sirkeli suyla yıkarım ben mesela. Meyveler için öyle bir çözümüm yoktu.

Exsir'li suda meyveleri beklettikten sonra suyun yüzeyinde yağ tabakası oluşacağı söylenmişti; ama aşağıdaki resimde görüldüğü üzere benim suyumun üzerinde böyle bir tabaka oluşmadı.


Ama renk olarak gerçekten çok parlak ve canlı hale geldi kirazlarım:



Özellikle kiraz ve üzüm gibi minik parçalı tek tek ovalamaya sabır yetmeyen meyveler için hayat kurtarıcı olabilir. Organik sebze meyve peşinde koşamayacak benim gibiler için en azından kanserojen maddelerden arındırma görevini üstlenerek bünyeye faydalı olabileceği gibi vicdanı da rahatlatabilir.

250. post!

Yavru blogcum daha bir yaşını bile doldurmadı ve ben genelde yukardaki wanted afişini doğrular şekilde haftada en az 4-5 gece kamusal alanda sarhoş takıldım; ama yine de buraya 250 tane "şey" yazıp / hazırlayıp göndermeyi başarmışım. : ))

"1.000'e ulaştığımda bütün blog izleyenlerime parti yapacağım" diye tutturmuştum; ama şimdi parti fikri de saçma geliyor. Ama bir güzellik, bir kutlama, bir teşekkür yoLu düşünmek & yaratmak lazım! : )

"Arada sırada beni okuduğunuz için teşekkür ederim"i göstermenin en iyi yolu nedir?
Geri kalan 750 tane post sürecinde bunu bir düşüneceğim.

Şimdilik size bu harika wanted afişinden yapmanız için linki veriyorum. Tam buraya bir tık! Popüler suçlar listesinde acayip yaratıcı şeyler var, illa benim gibi kamusal alan sarhoşu olmanıza gerek yok : )

ben (yeniden) bir uçan baLonum ! : )


Bu reklama bayılmıştım. Kızın elbisesi, balonlarla yükselişi, kocaman parfüm şişesi, kurdele ile yazılmış Dior ve aşağıdaki Paris görüntüsü gerçekten modern bir masal gibiydi. İçimi mutlulukla dolduran reklamlardandı.

Orjinal versiyonunu buLamadım, dergiden scan edilmiş versiyonu ile yetiniyorum. Orjinal bulabildiğim ise çekim aşaması oldu, dikkat ederseniz balonlar çok daha az ve parmak uçlarının altında ahşaptan bir kütle var:


Ben "mutluluktan uçuyorum" yerine "uçan balonum" diyip duruyorum özellikle de kafam güzelken. Uçan balonlara karşı özel bir sempatim var*

Şimdi de çok mutluyum. Ruh halimle bu reklam cuk oturuyor o yüzden. Atina'da Yunanca ve dans derslerinden oluşan bir Summer University'e başvurmuş, hatta bu programdan da şu postta bahsetmiştim. Ve bugün Greek me,Move Me'ye kabul edildiğimi öğrendim. LayLayLayLayLay! : )

29 Mayıs 2009

Locca Kuruçeşme


Kuruçeşme bu yaz her zamankinden şenlikli olacak gibi. Sapphire, Black, Reina, Sortie ve Supper'a ek olarak bir sürü taze kan geliyor. Dün gece LOCCA'nın açılışındaydık. Dışından hiç albenili olmasa da, bir sürü artist fotoğrafı ile modern payvon imajı vermiş olsa da, içerisi ferah, dj eğlenceli ve dansçı kızlar güzeldi. Duman altı ihtimali olmayan, dans edebilecek kadar alan bulabildiğim mekanlara bayılıyorum ben zaten.

Benim turist arkadaşlarıma da süper bir İstanbul'a veda finali oldu. Garsonların servis yavaşlıkları ve hesap ödenirken, "Hadi be hadi be çabuk olun biraz." gibi öküzlüklerini de mekanın yeniliğine veriyorum, bir an önce düzeleceğini umuyorum.

28 Mayıs 2009

türkçe pop keşifleri



2:44'te "haydaaaa!!" diye dalıp "aşkım bu kim? Hadi dans edelim" diyen adam ve dansı favorim!


Bir de Halil Koçak var. Sezen Aksu'nun en süper şarkılarından "İkili Delilik"in bestecisi şimdi de Ajda Pekkan ile düet yapmış.


Kaçırdığım fazla bilinmeyen ama dinlenebilir nitelikte veya begüümm begüüm huu ile alo aloo jale kıvamında geyik şarkılar varsa ID'lerini yoLLasanız bana ne şahane oLur!

Bir de dün yaptığım şarkı sözlü fotolarım var. Pek çok eğlendim! : )


27 Mayıs 2009

lets get drunk and go shopping!*

Havalar ısındıkça devamlı buz gibi bira içip lezzetli şeyler tüketesim geliyor, bir de mağazalarda pek pimpirikli pek zor beğenen bunun şurası oturmadı, bunun dikişi dandik, bunun bilmememneresi pot yaptı diye bıdı bıdı yapan ben gidiyor, her şeye aşık olan, her şeye bayılan ben geliyor. Yazlık koleksiyonların hastasıyım!

Yine yine elimi kolumu doldurdum beş dakikada.

Flaş patlamasına maruz kalsa da, durduğu yerde bir şeye benzemese de, çok tatlı bir gri renkte bu elbise ve üstte duruşu şahane! Zara- TRF

Bu elbiseyi de yaza merhaba partisinde giymelik aldım. Beli cuk oturuyor, göğüsleri tam sarıyor ve kim denediyse herkesin üzerinde güzel durdu. Üstelik uzun zamandan sonra 34 beden bir elbise aldım. Yuppi! Mango'nun kalıplarının genişliği bana kendimi süper hissettiriyor! Bir de morlu bir rengi var.... Mango


Geniş yakalı, yakası salaş t-shirtları oldum olası sevmişimdir, özellikle yanık tende bir omzu açıkta bırakıp süper dururlar. Ama bu modeller aşağı doğru da bol devam ettiği için altına dar bir şey giymek gerekir. Skinny jeanlere yazın tahammülüm olmadığı için, bu t-shirtları da çok sevmeme rağmen kullanışsız bulurdum. Sonunda Mango beni anladı ve bu tshirtun üstü bol, altı arkada toplanıyor ve darlaşıyor. Toplandığı yerin tam bel kıvrımında oluşu da süper duruyor. Buna ihtiyacı olan benim gibilere müjde, bir sürü de rengi var. : )


Bir de rahat olur, işte bütün yaz üniforma niyetine bütün eteklerin bütün şortların altına giyerim diye bu beyaz babet sandaletleri aldım; ama yarım günde ayaklarımı parçaladı hem önden hem arkadan. Kabus gibi! Steve Madden beni inanılmaz hayal kırıklığına uğrattın!!


Veeee ne diyorummm: Let's drink a cold beer and go shopping!!!*

edit: akşam hava yapmurlu olacakmış. sustum! : )

Victoria's Secret'ın sado-mazo versiyonu

Victoria's Secret ürünleri defilelerindeki mankenlerin üzerinde karşı konulamaz seksilikte dursa da, aslında cicili bicili ürünlerdir. Hem renkleri hem de modelleri şeker gibidir. Devasa Victoria's Secret'larda beni çeken de iç çamaşırlarından ziyade kozmetikleri olmuştur genellikle. Parfümleri ve kremleri çok iyidir, hem kalite, hem koku, hem de fiyat olarak. Tabii İstanbul'da Harvey Nichols sattığı için fiyat olarak uygunluk yalan dolan! : )

Bordelle, çok eski bir marka olmasa da, satış olarak Victoria's Secret'a rakip görülüyor. Cici bicilikten uzak, hatta S&M havaları taşıyan parçalarına bir kaç örnek:












26 Mayıs 2009

şekLi iLe şaşırtan çikolatalar



O kadar çikolata muhabbeti yapmışken, bir de lezzetinden çok tipi için aldığım çikolatalar geldi aklıma. Mesela Kahve Dünyası'nın kaşık şeklindeki çikolataları ile kahvemi karıştırmaya bayılıyorum. Kahvenin sıcaklığından çikolata eriyor ve leziz oluyor.

Ama yaptığım araştırma benim hayal gücümü zorladı. Mesela yukardaki resim karşısında "Yoook daha neler!" cümlesi fırladı ağzımdan.


Yukarıdakiler gibi şekil bakımından orjinal olanlar kadar aşağıdaki paketi ile orjinal hale getirilenlere de bayıldım:






m










Bunu da ayrıca çok sevdim, sablonları, fırçası ve sıvı çikolata ile dövme yapmak & yaptırmak çok eğlenceli olabilir! : )

Pinterest'im

Instagram'ım