16 Ekim 2011

Gizli ve ucuz alışveriş adreslerim:


Muzicons.com


"Alışveriş yapayım biraz." diye evden çıkan kadınlardan biri olmadım ben hiçbir zaman. Tek seferde taşıyamayacağı kadar çok parça alanlardan da... Bu sezon bebe yaka modaymış, kendime bebe yakalı elbise almalıyım diye, bebe yaka avına çıkmak da hiç bana göre değil. Ama mesela dolabımda üç tane bebe yakalı parça var. Hepsi de yakın zamanda alındı, çaktırmadan.

Ben hastalıklı bir şekilde kaşla göz arasında alışveriş yapıyorum. Yaklaşık her gün tek bir parça. Vitrinde internette gözüme takılıyor, hooop dolabımdaki yerini alıyor. Derken derken derken... Gayet devasa sayılabilecek bir dolap kombinasyonum olmasına rağmen, şu anda evdeki kıyafetlerim o dolaba sığmıyor. Yatağımın sağında solunda kıyafet dolu koliler ve valizler var.

O yüzden kıyafet alışverişi orucuna girdim. Bugün tastamam ikinci haftam. Kararım şöyle: Dolabımdaki -ve dolabıma sığmayan- bütün kıyafetlerimi bir kere giymeden önce yeni tek bir yeni parça almayacağım. Hiç bir koşul ve hiç bir sebep de buna istisna olmayacak. Önce her şeyi bir defa giyeceğim.

Alışveriş orucum boyunca, alışveriş yapmak yerine, sizinle pek gizli ve ucuz alışveriş adreslerimi yavaş yavaş paylaşmaya başlayabilirim. :)

Bana sorarsanız Türkiye'de yaşayan birinin klasik olmayan parçalara büyük paralar vermesi oldukça saçma. Ayakkabı ve çanta konusunda cimrilik yapmamak lazım, ama çok güzel penyeler ve elbiseleri çok ucuza almak mümkün. Ben defalarca pasajlardan pazarlardan topladığım parçaların apaynısını mağazalarda yaklaşık 3 katı fiyatına satıldığına şahit oldum.

İlk adres: Bayram.
Beşiktaş'taki Alkım ve Kabalcı Kitapevleri'nin arasından çıkan sokaktan Beşiktaş Evlendirme Dairesi'ne gider gibi yukarı doğru çıkıyorsunuz. Evlendirme Dairesi'ne yaklaştığınız sırada yolun sağ tarafında kalıyor. Vitrinindeki güzel elbiselerle dikkatinizi çeker zaten.


Çeşit çeşit markaların ihraç fazlalarını bulabilirsiniz burada. Her hafta yeni ürünler geliyor, sık sık kontrol etmekte fayda var. Gidip de elim boş çıktığım şimdiye kadar hiç olmadı. İlk açıldığında fiyatlar gerçekten ucuzdu, bu aralar talep çok arttı, fiyatlar biraz yükseldi; ama yine de piyasaya göre oldukça makul. 40TL'ye güzel bir elbise sahibi olabilirsiniz.

Ruhsat törenimde giydiğim elbiseyi buradan almıştım, çok benzerine Beymen Garage Sale'de rastladım. Yaklaşık 2.000TL daha fazla bir fiyat etiketiyle... :)

İkinci adres, Hasırcı.
Bu dükkan, elbisecinin karşı çaprazında kalıyor. Kapısının önündeki hasır sepetlerden tanıyabilirsiniz. Eminönü'nden bile ucuz fiyatlar ve çok zevkli parçalar var. Evinize dekorasyon ıvır zıvırları almak için ve ufak tefek hediyelik eşyalar için mutlaka uğranması gereken adreslerden.

Dışarıdaki sepetler sizi yanıltmasın, içeride çok tatlı ahşap aksesuarlar da var. Yukarıdaki not mandalları ve aşağıdaki kuyruğuna yüzükler asılabilen kedicikleri çok uygun fiyatlara buradan aldım.




Üçüncü adres: MayaMira. 
Kadıköy'de sahildeki Starbucks'ın arasından çıkan yoldan yukarı doğru çıkmaya başlayın, ilk dört yol ağzını geçin, aynen yukarı doğru yolu takip ederken, sağ tarafta kalıyor. Yazın Çeşme'de dünyanın parasını bayıldığınız bütün takıları onlar üretiyorlar, kendi üretimlerinin dışında Hindistan'dan da parçalar getiriyorlarmış. Çok esprili ve sıradışı takılar kadar, klasiklerden hoşlananlar için sadece ve zevkli ürünler de var. Fiyatlar oldukça makul. Takıseverlerdenseniz, mutlaka yolunuzu düşürün derim ben.

Online alışveriş siteleri de mantar gibi türedi son zamanlarda malum. İçlerinden birkaç tanesinden bir-iki parça bir şey almışlığım var; ama en taze ve dikkat çekicilerden biri Bonvagon.http://bit.ly/ogD3Fi Gerçekten esprili ve güzel parçalar bulmak mümkün, çizgilerini hiç bozmayacaklarını umuyorum :)




"Ay böyle gidip didiklemek hiç benim tarzım değil." diyenlerdenseniz, benim dört bir yandaki mağazalardan, butiklerden ve pasajlardan toplamış olduğum ve şimdi dolaba sığabilmek için elden çıkardığım bütün parçalara Chucha Boutique'ten ulaşabilirsiniz.



Bu yazıların devamı gelecek tabii ki. "Benim de var böyle gizli alışveriş adreslerim" derseniz, birlikte bir gün kararlaştırıp, elimizde fotoğraf makinamız ile yola düşebilir, birlikte yepyeni yazılar ekleyebiliriz bu başlığın altına. Adreslerini paylaşanlara, alışveriş üstü yorgunluk kahveleri benden :)

Öptümmm.

Müzik Notu: Bu yazıyı yazarken dilime dolanmıştı, koymadan duramadım. Sex and the City'den tanıdık gelecektir: Fergie- Love or Love!

2 yorum:

semoş dedi ki...

Süper paylaşımlar,
aklıma yazdım olurda yolum düşerse mutlaka uğrarım:)

Adsız dedi ki...

blogger sayfasında 4 tane yazın var gibi. ama burda yok hiç biri. neden neden neden neden. okumak isterdim oysa. :)

Pinterest'im

Instagram'ım