12 Mayıs 2015

Belgrad'da nerede yesek, nerede içsek? Blaznavac, Smokvica, Skandarlija, Club Brankow, Toma ve Insomnia

Belgrad adı geçen her ortamda "Ah cafeler restoranlar, nasıl özgün, nasıl güzel ve nasıl ucuzdu." diyip durdum, ama bu kadar Belgrad yazısı yazdım hala bu mekanlardan bahsetmedim.

Şimdi sıra onlara geldi. Little Bey ile Koffein'den daha önce bahsettiğim için tekrar etmeyeceğim; ama onları da listenize eklemeyi unutmayın derim.


Life is better in Blaznavac

Gündüz turistik gezimizi yaptıktan sonra, bizim ekip akşama enerji toplamak için evde inzivaya çekildiğinde, hep birlikte akşam yemeğine gitmek için bir saat içinde eve döneceğime defalarca söz vererek Gallery 1250'nin yolunu tutmuştum.

Gallery 1250'den alışverişimi yaptıktan sonra hızlı adımlarla eve dönerken, karşıma lunapark gibi bir yer çıktı. Kapısında "Life is better in Blaznavac" yazıyordu. Elbette ki karşı koyamayıp içeri girdim.


Blaznavac, Aslanlar, zürafalar, arabalar, dansa davetkar mottolar içeren tabelalar ile oldukça absürd ve eğlenceli bir mekan.



Menüsünden, masada duran toz şekere kadar her detay ile ayrı ayrı ilgilenmişler. Çok renkli, çok keyifli ve çok mutlu bir yer. Belgrad'a gelmişken Blaznavac'ta soluklanmayı ihmal etmeyin.

Smokvica

Yine önünden geçerken gözümüze kestirip, buraya mutlaka uğramalıyız dediğimiz ve çok mutlu ayrıldığımız mekanlardan biri. Akşamları lokaller tarafından çok rağbet gördüğü için masa bulup bulamayacağınız şansınıza bağlı.


Oldukça geniş bir yelpazede yemek seçenekleri sunuyorlar. Dana carpaccio'dan, humus üzeri falafele, Thai usulü tavuktan tacosa yok yok. Üstelik tattığmız her şey gerçekten çok lezzetliydi.



Kokteyllerin sunumu kadar, tadı da harika ve mekanın atmosferi çok keyifli. Bir akşam yemeği için yolunuzu düşürmeniz gereken bir adres.



Belgrad'ın Asmalımescit'i Skandarlija 

Skandarlija, sağlı sollu dizilmiş restoran, pub ve tavernalarla dolu bir sokak.  İnsanların birbirinin üstüne çıktığı dans edilen mekanlar da var, canlı müzik eşliğinde rakija içilenler de, mum ışığında romantik akşam yemeği yenilenler de... Yani ruh haliniz ne olursa olsun, bu sokakta keyfinize göre bir şeyler bulmanız pekala mümkün. O yüzden bir akşamınızı buraya ayırmalısınız.

Yolda "Sezen" diye birisinin seslendiğini duyup, arkamı döndüğümde çocukluk arkadaşımı karşımda bulabildiğim bir sokak Skandarlija.


Bizim buradaki favorimiz Guli oldu. Loş ve sakin ortamı ile bize rahat rahat sohbet edecek bir atmosfer sunarken, son zamanlarla yediğimiz en iyi peperoni pizza ve lıkır lıkır akan birası ile midemizi de şenlendirdi. Pizza o kadar güzeldi ki, fotoğraf çekmeyi bile unutmuşum!

Geceyi sabaha dansla bağlamak için Brankow

Belgrad'a gelmişken bir gecemizi cluba ayırmazsak olmazdı, araştırdık, okuduk, en klas görünen Brankow'da karar kıldık. Önceden arayarak rezervasyonumuzu yaptırdık, gittiğimizde bir şişe votkamızı açtırdık. Gelsin elma suları, gitsin enerji içecekleri derken geceyi sonlandırdık. Bunun maliyeti kişi başı 65 TL oldu, ki Belgrad'ın ne kadar ucuz olduğunu anlamanız için yeterli olur sanırım.


Müzikler bir noktada çok kötüleşti; ama o noktaya kadar oldukça iyiydi. Bol bol dans ettik.Yalnız boy ortalaması gerçekten inanılmaz uzun. Dans ederken, diğer inanların bel hizasına gelmeyi kabullenerek gidin.



Sabah kahvaltısı için Toma:


Toma, onlarca çeşit hamur işi ve sandiviç sunan bir fırın. Ben Saraybosna'dan dönüp Belgrad'a gittiğim için börekler konusunda beklentim çok yükselmişti, buradaki börekleri beğenmedim. Ama seçenek o kadar fazla ki, illa ki karnınızı doyuracağınız bir şeyler bulabilirsiniz.


Welcome to the world of Insomnia 


Burası özellikle araştırıp gitmenizi tavsiye ettiğim bir mekan değil, bizim evimize çok yakın olduğu için geceyi kapatmak için ideal yerdi.  Bütün kokteyller 10 TL civarında. Neredeyse, seçmeye üşenip, "Yorma bizi. Hepsinden yap getir birer tane." diyecek kadar kırolaşacaktık. :)) Amaretto Sour'a ve oturup dev ekrandan tenis maçı izlemelerine bayıldım.


Zamanımız kısıtlı olduğu için bütün mekanları gezmemize imkan yoktu. Ama yine de genel izlenimi edinmiş olduk. Mekanların hepsinin dekorasyonu çok keyifli ve hepsi oldukça ucuz. Dışarıda yiyip içmeyi sevenlerdenseniz, Belgrad'ı sevmemenize imkan yok. Özellikle ara sokakları pas geçmeyin derim ben, her sokakta oldukça davetkar mekanlar sizi bekliyor.

Keşfederek kalın!

Hiç yorum yok:

Pinterest'im

Instagram'ım