27 Mayıs 2015

Munih'ten bunları yapmadan dönmeyin!


Münih, kocaman caddeleri, topuklularla hiç zorlanmadan yürümenize imkan veren düz ve geniş kaldırımları, her yere ulaşmanızı sağlayan metrosu, sessizliği, az katlı ve heybetli binaları, şehrin ortasındaki yemyeşil parkları, sokaklarda gezen gıcır gıcır arabaları ile aklınızdaki Almanya imajını tam olarak karşılayacak bir şehir. 


Ayrıca, turistlere gezilecek pek çok müze ve  daha birkaç yıl önce inşaa edilmiş gibi gıcır gıcır duran tarihi binalar vaad ediyor. Ancak turist rehberinden kolayca bulabileceğiniz bilgileri burada tekrar etmek yerine, yapmadan dönmemeniz gerekenleri sıralamaya karar verdim.


1- Mini Story & BMW müzesini gezmek. (Detaylı bilgi için tık!



2- Dallmayr'da kahve, Hofbräuhaus'ta bira içmek. 

3- St. Peter Kilisesi'nin çatısından Münih'e tepeden bakmak.






Bunu yapmak için biraz sıra beklemeyi ve bolca merdiven çıkmayı göze almanız lazım. Biletler, kişi başı 2 Euro. Yukarıdaki manzaranın, sıra beklediğinize de nefesinizi merdivenlerde tükettiğinize de değeceğinden şüpheniz olmasın. Tepeden harika bir Münih manzarası izlemek ve yuvarladığınız litrelik biraları yakmak için harika bir adres.


4- Asamkirche'yi ziyaret etmek




Tarihi yerlerle, kiliselerle işim olmaz diyenlerdenseniz bile, bu kiliseyi atlamamanızı tavsiye ederim. İçeri girip gezemiyorsunuz, yalnızca kapısına çekilmiş bantın arkasında durup bakabiliyorsunuz; ama ihtişamı göz kamaştırıcı.


5- Bekarlığa veda kutlamalarına katılmak.




Münih'te erkekler bekarlığa veda kutlaması için, çeşitli kılıklara girip, sokakta biralarını yuvarlıyorlar. Siz selam verip kendilerine katıldığınızda da çok mutlu oluyorlar. Ayrıca kafaları o kadar güzel oluyor ki, kendileri ile yapacağınız sohbette kahkahalar atacağınızdan emin olabilirsiniz. 

6 - DM'e girip çılgın gibi alışveriş yapmak




DM, bizdeki Watsons ve Gratis'ler gibi zincir bir mağaza. Kozmetik ve sağlıklı yaşam destekleri bakımından inanılmaz çok seçenek sunuyor. Üstelik agave şurubundan, kuru şampuana kadar Türkiye'de oldukça pahalı olan pek çok şeyi buradan birkaç euroya satın alabiliyorsunuz. Pas geçerseniz pişman olursunuz.


7 - Englische Garten'da yürüyüş yapmak






Şehrin ortasında vaha sunan bir park burası. Uçsuz bucaksız bir yeşil alanın ortasında, ördeklerin yüzdüğü bir göl var.  Yeşilin tadını çıkarabilir, şansınıza hava güzelse keyifli bir piknik yapabilir ve bütün yorgunluğunuzu atabilirsiniz. 

8 - Auszogne ve Pretzel yemek 




Tereyağlı tazecik Pretzel yemeye doyamayacağınızdan emin olabilirsiniz. Her köşe başında bulabilirsiniz ve gerçekten başka yerlerde yediklerinizden çok daha lezzetliler. Canınız tatlı bir şey isterse de, buranın donutu Auszogne'yi tadabilirsiniz.


Münih'e özgü değil; ama Sendlinger Strasse 4 numarada bulunan &Other Stories'ten gayet uygun fiyatlara harika kıyafetler ve ayakkabılar alabilir; illa ki Almanya'ya özgü bir şey isterseniz de bir çift Birkenstock edinebilirsiniz. Bir erkeğe hediye götürmek istiyorsanız da tabii ki en doğru adres, Bayern Munchen'in mağazası.


Dip Not: Zürih'ten atlayıp gelerek kendisiyle hasret gidermemizi sağlayan Özge'ye ve Alman disiplini ile bizi bazen korkutsa da, oldukça kısa bir sürede harika bir Münih yaşatan yogitama kocaman öpücükler olsun. 


Keşifle kalın!



Hiç yorum yok:

Pinterest'im

Instagram'ım