10 Ekim 2014

Hatırladıklarımı yazdım, unuttuklarımdan yana sefam olsun. Ben güzel bir yaş devirdim.

İtalya'da, elimde leziz bir kahve, boynumda fotoğraf makinem ile başlamıştım bu yaşıma. Uzakta. Keyifli. Meraklı. Gezgin.

Bitti. Bu gün benim doğum günüm!


Makyajımı silmeden uyuduğum geceler oldu. Sonra sabahları işe giderken takside, vicdan azabıyla göz altlarıma anti aging kremlerle masajlar yaptım. Belki göz altıma bir kaç kazayağı eklendi. Birazı çalışmaktan, ama çoğu gülümsemekten.  

Uykusuz çok gece geçti. Bir kısmı okuyarak, bir kısmı çalışarak, bir kısmı hayal kurarak, bir kısmı aşkla... Endişeyle geçenler de olmuştur mutlaka, ama onları unuttum.

Bu yaşımda, çok ruj çok göz altı kapatıcısı bitirdim. Bildiğim kadarıyla kimseyi kırmadım. Hayal kırıklığına uğrattıklarımın şerefine güzel şaraplar içtim. 

Fotoğraf makinemin denklanşörüne milyonlarca kere bastım. Bir o kadar da kameraya gülümsedim. 
Küpelerimi kaybettim, bikinilerimi soldurdum, belki bir daha hiç yolumun düşmeyeceği şehirlerin yollarında çok ayakkabı eskittim. 

Bol bol sayısal loto oynadım, ufak tefek paralar kazandım. Onlarla da ancak kahve içmişimdir. Bu yaşımda en çok kahve tükettim.

Valizler topladım, yüzlerce kere uçtum, geri döndüğümde onları boşaltmayı hep erteledim. Daha valizlerimi boşaltmadan yeni biletler aldım. Gittim, geldim, gittim, geldim. Her seyahate çıktığımda, çalışarak hırpaladığım ruhumu cilaladım. Öpücüklerle uyandığım sabahlarda, geçmiş hayal kırıklıklarımı tamir ettim. Hesabıma yatan her maaşta, geleceği hakkında endişelenen, üniversite öğrencisi eski halime bir selam çaktım, o gelecek endişesi ile geçen yılların hatırına kendime pahalı şımarıklıklar ısmarladım.

Lezzetli sofraların keyfini sürdüm; ama kendimi kitaplarla, müzikle ve seyahatlerle besledim. Mutlu olmayan insanın hiçbir zaman iyi iş çıkaramayacağını öğrendim, mutlu edildiğim sürece harikalar yarattım. Yetişemediğimde "Canım sağolsun, gerisini de başkaları düşünsün." demem gerektiğini öğrendim. Hatırladıklarımı yazdım, unuttuklarımdan yana sefam olsun. Ben güzel bir yaş devirdim.

Geriye yüzlerce GB fotoğraf, birkaç bin lira para, bolca anı, biraz kredi kartı borcu, 142 blog yazısı, milyonlarca yapılacak şey ve bir devrilmiş yaş daha kaldı. Merhaba 29!


21 yorum:

zeliha dedi ki...

O zaman iyiki doğdun! nice bol gezmeli, bol yemeli-içmeli, bol okumalı ve bol bol sevmeli yaşlara :)

Deniz Evin dedi ki...

İyi ki doğduun Sezeeennn! İyi ki blog yazıyorsun ve iyi ki tanıdım senii :* Yeni yaşın gönlüne göre olsuun öperim çok :) :*

HuysuzKuzu dedi ki...

Nce mutlu ve güzel senelere!!

Handan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Burcu Ozbuk dedi ki...

İyiki doğmuşsun Sezen :) Gezmeli tozmalı, kültür sanatlı , keyifli, eğlenceli güzel bir yaş dilerim :)

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

Nice mutlu seneler dilerim :)

sebuş dedi ki...

iyi ki doğdun iyi ki doğdun.. nice güzel yaşları hep gezerek, hep severek ve hep gönlünce geçir sezen..
Mutlu yıllar...

Didem Soyubol Atçıoğlu dedi ki...

İyiki doğmuşsun Sezenn, mutlu yaşların olsun

kitana dedi ki...

Gezmekten, merak etmekten, gülümsemekten ve mutlu olmaktan yorulacağın bir yaş olsun. Bunları bizimle paylaşmaktan ve damağımızda güzel tatlar bırakmaya da devam edeceğin bir yaş olsun -dileklerine kendisini de ekledi-.
Sezen, yıllardır okurum seni geç bir yorum oldu ama bu güzel günü beklemiş demek:)
Mutlu yıllar:)

Elif dedi ki...

Bayılıyorum seni okumaya. Öyle içten, öyle doğal, öyle motive edicisin ki her okuduğumda hayal kurup planlar yapmaya başlıyorum. İyi ki doğdun o halde, çok mutlu, çok aşklı, çok enerjik yaşlar senin olsun.

Merve Şanlıtürk Kıyak dedi ki...

Nice keyifli bol seyahatli bir de sıhhatli yaşların olsun Sezenciiim :)

SGO dedi ki...

- Ne iş yapıyorsunuz? diye sorduklarinda,
- Gezginim. diyebileceğimiz nice yaşlara. .. Mutlu yıllar. ..

Adsız dedi ki...

Mutlu yıllar Sezen ,iyi ki yazıyorsun ,güzel yazıyorsun gülümsetiyorsun,merak ettiriyorsun,keşke ,belki,neden olmasın dedirtiyorsun.Mutlu kal..

Adsız dedi ki...

İyi ki varsın, ne zaman içim sıkılsa bloguna bakıyorum ve içim açılıyor, iyi ki diyorum böyle bir insan var çok umut verici, seni ilk okuduğumda yıl 2010 ben İstanbul da yaşıyordum, vay canına neler neler olmuş bu kadar zamanda, en içten duygularımla diliyorum ki "herşey gönlünce olsun, yolun açık olsun, hep böyle kal hiç görmediğim canım arkadaşım" pınar

TUĞBA'NIN DÜNYASI dedi ki...

Merhaba;
Mutlu anılarla dolu harika bir posta olmuş. Doğum günün kutlu olsun, daha nice nice güzelleri olsun sevdiklerinle dilediğince. Bugün de benim doğum günüm:) Ard arda doğmuşuz ne güzel tesadüf, uzakta birbirini tanımayan iki insanız ama aslında pek çok ortaklık buluyor insan düşününce. Seni kendime çok benzetiyorum ve tanımadan yakın buluyorum, güzel bir duygu. Kocaman sevgiler, İyi ki doğmuşsun:)

Gökkuşağı Dosyası dedi ki...

Bizler ne dilersek dileyelim, eminim sen yeni yaşını zaten rengarenk günlerle, yepyeni keşiflerle, dibine kadar hissedilen anlarla dolduracaksın.:)
Eh, o zaman gönlünden nasıl bir yaş yaşamak geçiyorsa öyle olsun diyeyim ben de.:)
Sevgiler!
Eylül.

Blue Things dedi ki...

Seni mimlediiim. :) İyi ki doğdun! :)

Adsız dedi ki...

Sevgili Sezen
Daha daha çok sev sevil. Ye iç gez toz yeni yaşında.
Alev

Adsız dedi ki...

tanımadan sevdiğim güzel insan.. nice mutlu yıllara.
içindeki merak ateşinin hiç sönmemesini dilerim.
selamlar,
Tarık..

Ebygale dedi ki...

yeni yaşın kutlu olsun, harika anılar biriktirmişsin bir yılda. daha niceleri biriksin, renk katsınlar hayatına, sevgiler:)

zillosh dedi ki...

Her zamanki gibi yorumlara cevap yazmakta çok geç kaldım! :) Ama yeni yaşımdan bir ay devirdikten sonra, bu dilekleri tekrar okumanın beni nasıl mutlu ettiğini anlatamam. Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim.

Blogu bu yüzden çok seviyorum. Çoğunuzla hiç yüzyüze gelmedik bile, ama dilediğiniz dilekler o kadar benim kalbimdekiler ki!

Sizi gerçekten çok seviyorum! tekrardan teşekkürler, hepinize harika bir pazar günü olsun.

kocaman sevgiler

Pinterest'im

Instagram'ım