18 Şubat 2009

TRAINSPOTTING!






i choose not to choose life. i choose somethin' else. and the reasons? there are no reasons. who needs reasons when you've got heroin?

Renton, Spud, Sick boy adlı üç eroin bağımlısını anlatıyor bu film. Ama alıştığımızdan çok farklı bir açıdan yaklaşıyor eroine. Bir kısım izleyici, filmin uyuşturucu kullanımını yaymaya caliştığını iddia ederken, diğerleri ise tam aksine filmin uyuşturucu kullanımını eleştirdiğini savunuyor. Hangi açıdan bakmak isterseniz, size yeterli malzemeyi veriyor film.

"En harika orgazmınızı alın, bunu binle çarpın elde ettiğiniz sonuç bu zevkin yanına bile yaklaşamaz" denilen sahne gerçekten insanda eroin deneme isteği yaratıyor. Orgazm ötesi surat ifadeleri de bu cümlenin etkisini pekiştiriyor.

Tabii sahnenin başında zevkten uçma halinde gördüğümüz kadını, daha sonra o kadar başka bir halde görüyoruz ki; filmin uyuşturucu propogandası yapmadığından emin oluyoruz.

99 Frank'taki extacy sahneleri bana o "high" kafayı yarattığı için uyuşturucu içeren filmler arasındaki favorimdi. Bu film ise o konuda pabucu dama attırdı. Renton'ın ailesinin evinde uyuşturucu krizine girdiği sahnede, bünyemde hiç uyarıcı madde olmamasına rağmen kendimi krize girmiş gibi hissettim. Halüsinasyonlar, yatakta debelenmeler, terlemeler...

Çok komik ve de çok çok iğrenç (bkz: klozet ve çarşaftaki bok) sahneleri bünyesinde barındırıyor. Mutlaka izlenmesi gereken filmler arasında tereddütsüz sayarım.

Hatta filmi yetmedi, en kısa zamanda kitabını da edineceğim.




Lust for Life - Iggy Pop

Hiç yorum yok:

Pinterest'im

Instagram'ım