06 Mart 2009

Asmalı'nın en çıtırı: LebLon!

Tanıdığım en çok gezen insan olan çok yakın bir arkadaşım 6 aylık Amerika- Jameika - Bahama - Kanada faslından döndükten sonra dedikodu yapmak için sözleştik. Geldiğinden beri iki defa görüşmüştük; ama iki seferinde de gayet alkollu, gayet gürültülü yerlerde olduğumuzdan sarılıp hasret gidermenin ötesine geçip iki çift laf edememiştik.

Dün ben ofisten çıktım, o okuldan, üçüncümüz de pratik yaptığı hastaneden; Asmalımescit'te Leblon'da buluştuk. Hemen House Cafe'nin yanında olan bu mekana girer girmez bir kan kaynaması yaşadım. Bütün duvarlar tuğla örülüydü; ama beyaz mobilyalar ve gayet modern aydınlatmalar sayesinde diğer tuğla örülü mekanlar gibi iç basıcı bir havası yoktu. Tam tersine çok rahat, çok samimi bir ortamdı.

Menüsü çok seçenekli değil; ama kesinlikle farklı. Ve farklı olacağız derken damak tadımıza aykırı lezzetler dayamıyorlar. "6li şiş" (aynen yukarıdaki resimdeki gibi servis ediliyor) ve adını şu an hatırlamadığım Çin işi görünüşlü son derece Akdeniz lezzetli bir şey daha tattım. İkisi de yummy! Şarap menüsü de güzel; ama sadece yerli şarapları kadeh olarak içmek mümkün. İthal şarap içecekseniz, şişe açtırmak lazım çoğu yerde olduğu gibi.

Müzikler down-tempo, chill-out ve lounge...
Bundan sonra bir şeyler atıştırıp, şarabımı yudumlayarak muhabbet etmek için gideceğim favorilerim arasında kesin yer alır.

Not: Aynı zamanda Issız Adam'ın çekildiği yermiş burası. Alper'in restoranı yani... Biz filmi izlememiş üç kişi olarak durumun farkına varmadan, yemeğimizi yerken gayet "Issız Adam"dan baygınlık geçirme konusuna da değinip, hatta değinmekle kalmayıp bir saat bu konu hakkında konuşarak gayet şahanesinden bir de pot kırmışız! =))

İletişim bilgileri ve daha çok fotoğraf sadece bir tık'a bakar.







Hiç yorum yok:

Pinterest'im

Instagram'ım