21 Mart 2009

zero7 ve tamirane


Öncelikle başlangıç notu: Çılgın bir tempoda yaşıyordum; ilişkimdeki çalkantılar, konferanslar, ofis, okul, köşeme yetiştirmem gereken yazıLar derken bu pek sevgili blogumu pek çok ihmal ettim. Aseksüel olma ve sarhoş gecelere veda etme kararı aldığıma göre bir daha böyle bir ihmal yaşanmayacaktır blogcum özür dilerim! =)

Zero 7, benim last.fm sayesinde keşfettiğim ve yazı yazarken & bir şeyler okurken çaldığım karışık playlistlerimde mutlaka mutlaka bulunan gruplardan biri. Huzur veren, iyi hissettiren ama kesinlikle de uyutacak kadar sıkıcı ve yavaş olmayan bir soundları var.

İstanbul'a geleceklerini öğrenir öğrenmez de biletlerini kapmıştım. Dün gece Bilgi Üniversitesi'nin Santralistanbul kampüsünün içindeki Tamirane'ye Zero7 dinlemek için gittik.
Ben bu chillout tarzda konseptin oturmalı olacağı fikrine kapıLmıştım nedense. O yüzden Tamirane'ye girip de masaların kaldırılmış, herkesin ayakta olduğunu görünce de çok şaşırdım.

Zero7 da bildiğimiz Zero7 değildi zaten. Deliler gibi dans ettik saatlerce. O huzurlu müzikler bambaşka bir şekle sokuluyor ve herkes dans ediyordu. Hatta senelerdir tanımama rağmen bir tek Roxy'de dans ederken gördüğüm arkadaşım bile!! =))

Tamirane'ye gelince... Masalar kaldırıldığı, mekan kendi tarzından çok uzaklaştığı için mekan hakkında çok fazla yorum yapmam doğru olmaz. Garsonların tamirci tulumları giymeleri çok orjinaldi. Bir de yüksek tavanı sayesinde, kalabalığa ve herkesin sigara içmesine rağmen sigara dumanından rahatsız olmak, havasızlıktan şikayetçi olmak söz konusu değildi. İstanbul'da sigara dumanına homurdanmadan eğlenilebilecek kapalı tek mekan burası! Ayrıca web sitelerini ziyaret etmenizi de şiddetle tavsiye ederim; playlistleri inanılmaz başarıLı! ,)

Geceden bir kaç kare:

1) Afişteki iki adamdan sadece bu müzik kısmıyla ilgilendi, diğeri sadece arada sırada onun yanına sahneye çıkıp izlemekle yetindi =)

2) Bu abimiz ayılmamıza sebep olan insandır. Kendini müziğe o kadar kaptırmıştı ki, bir ayağını sahneye atıverdi ve orkestra şefi misali dj'i yönetti! =))



3) Biz konserin keyfini çıkartırken...





Destiny [Acoustic Mix] - Zero 7

Hiç yorum yok:

Pinterest'im

Instagram'ım