10 Nisan 2011

bir alışveriş mabedi: euro flora




Herkesin bazı gizli alışveriş adresleri vardır.
Bir yandan çok kişiyle paylaşmak istemeyiz ki, herkes bilmesin, herkes oradaki şeylere sahip olmasın; diğer yandan da orayı öyle bir severiz ki bahsetmeden duramayız. Benim için Euro Flora böyle bir yer. Dekorasyon dergilerine tam sayfa ilan verse de, İstanbul'da pek çok restoran sahibi buradan alışveriş yapsa da, yılbaşı gibi özel dönemlerde kasasında saatlerce sıra beklenecek kadar bileni olsa da hala gizli sayılabilir. Ne zaman biri evimdeki bir şeye vurulsa, "Euro Flora'dan aldım" dediğimde "Orası neresi?" sorusunu duyuyorum. Bunda sanırım lokasyonunun Kağıthane'de olmasının da etkisi var. Uzak değil, ama gitmek için araba şart.


Biz ayda bir kere (annem babam ve ben) buraya gitmeyi adet haline getirdik. Çünkü üçümüzün de bambaşka tarzdaki evleri için nefis parçalar bulabiliyoruz burada. Üstelik fiyatlar inanılmaz uygun. Özellikle de yapay çiçeklerde -aklınıza iğrenç yapay çiçekler gelmesin sakın- Mudo'nun Tepe Home'un çokçok altında fiyatlar ve inanılmaz çok çeşit söz konusu. Euro Flora'dan aldığım pek çok şeyi daha sonra başka mağazalarda yaklaşık 5 katı kadar fiyat etiketleriyle görüyorum.




Yukarıdaki çiçekler yine Euro Flora'dan Carlsberg bira bardağı vazosu oldu, resim çerçevesi Esse'den.

Sepet ve sepetin içindeki mini kova ve sulama aletleri Euro Flora'dan, ben kovaları şekerlik olarak kullanıyorum. Retro kavanoz Esse'den.

                         Yapay mini bitki Euro Flora'dan, altındaki kırmızı metal kutu Ikea'dan.

                                             Vazo ve içindeki çiçeklerin hepsi Euro Flora'dan.
Kanvas tablo 15 TL gibi bir fiyata Euro Flora'dan.

Küçük bitkiler ve portakal ağacı ile üzerindeki kuşlar Euro Flora'dan, hasır sepetler Ikea'dan.

Ben de isterimmm derseniz; Euro Flora'nın web sitesi için buraya.



Hiç yorum yok:

Pinterest'im

Instagram'ım