14 Mayıs 2015

Benim gözümden Belgrad sokakları

Önümde sekiz tane uçak bileti var şu anda. "Bir şeyden mi kaçıyorum?" yoksa "Bir şey mi arıyorum?" diye soruyorum bu aralar kendime.

Hayatım boyunca her zaman seyahat etmekten çok keyif aldım. Üstelik benim için seyahat istikameti bile çok olmayan bir detaydı, "bilmediğim bir yer olsun." yeterdi. Ancak bu aralar gerçekten kendi rekoruma koşuyorum. Bir ayda üç ülkenin sokaklarını arşınladım.

Yazılarım -ki gerçekten hızlı yazarım- bile seyahatlerimin hızına yetişemiyor bu aralar. Sürekli olarak valiz topluyorum, kameramı boşaltıyorum, önceki seyahatin valizlerini boşaltmayı erteliyorum ve yeniden yollara düşüyorum.

Belki de çok sorgulamamak akışına bırakmak lazım. Çünkü bu aralar gitmek bana çok iyi geliyor. Ve insan her zaman keyif aldığı bir şeylerin peşinden koşmalı. Artık keyif almaz olana dek...

Seyahatlerimle ilgili bir meselem de fotoğraflar. Her şeyin ama her şeyin fotoğrafını çekiyorum ve onlarla ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok. Basıp albüm mü yapmalıyım, foto kitap siparişleri mi vermeliyim, online olarak arşivleyip kaldırmalı mıyım, en sevdiklerimi basıp duvarlarıma mı asmalıyım bir türlü karar veremiyorum. 

Aslında, bu blogun geçmiş tarihli yazılarına ufak bir yolculuk yapınca bunun olumlu etkisi çok bariz. Yazılarımdaki görseller büyüdü, çoğaldı. Diğer yandan, yazdığım yazıların kategorilerinin dışında kalan, sokaklarda yürürken ilgimi çeken şeylerin fotoğraflarını nerede kullanacağımı bilemez haldeyim. Ve gerçekten sayıca çoklar...

Hala Photoshop filan kullanmayı bilmiyorum. Seyahat tutkum biraz yatıştığında yapılacaklar listemde bu da var. Ama şimdilik Belgrad sokaklarında gezerken gözüme takılan, ilgimi çeken şeyler karşınızda. Mekanlara ve tarihi yerlere ilişkin olanları zaten paylaştım. Bunlar sokaklardaki spontane şeyler, buyurun benim gözümden Belgrad'ı gezin:





1 yorum:

Ebygale dedi ki...

Sayende biz de ülke ülke şehir şehir geziyoruz. Yazıların bana ilham veriyor. Fotoğraflarını kolaj yapıp çerçeveye koyup duvarlarını süsleyebilirsin. Güzel olur sanki, sevgiler...

Pinterest'im

Instagram'ım