18 Eylül 2009

Babylon dergi çıktı!!!!

Bu resimdeki iki objeyi de ayaküstü aldım. Çanta okul kaydından çıkmış, Asmalı'da yemeğe giderken gözüme çarptı. Fıstık yeşili mi çingene pembesi mi çelişkisinden sonra bunu kapıverdim. Dergiyi de aynı gün Asmalı'da Babylon'un önünden geçerken aldım.



Yıllar önce sessiz sedasız, insanların girmeye korktuğu bir yerde açılmıştı Babylon. Ben o zamanlar -18 yaş olduğumdan Babylon severlerden biri değildim. Babylon'a ilk defa 2004'te gitmiştim. Çok net hatırlıyorum; mekanı bulana kadar canımız çıkmıştı, çıkışta da ortalığın ıssızlığından ürpermiştik. Sonra Oldies but Goldies'lerle iyice ayağımız alıştı Babylon'a. Ardından da Asmalımescit oldukça popülerleşti ve İstanbul'un diğer bütün semtlerinin pabucunu dama attırdı.

Babylon da kendi halinde, değişik konserlere ev sahipliği yapan bir mekan olmakla yetinmedi, yazları Alaçatı'ya taşınır oldu. Yetmedi, hemen paralel sokağa kardeş mekan Babylon Lounge açıldı ve bize konser öncesi happy hour alışkanlığı aşılamaya çalıştı. Son olarak da 10. yılı şerefine bir kitap ve 3 ayda 1 yayınlanacak bir dergi çıkartacağını duymuştum. Alternatiflikten ticariliğe geçişleri rahatsız edici de olsa, Babylon çizgisini beğenen biri olarak dergisini de çıktığı gün alıverdim.

Derginin kuşe kağıda değil, mat ve kalın sayfalara basılı olması, ilüstrasyonların ağırlıklı olması bana Bant'ı çağrıştırdı. Zaten de Bant ekibi hazırlıyormuş dergiyi.

Henüz "göz atma"nın ötesine geçemedim, o yüzden içeriği hakkında bir şey diyemeyeceğim; ama müzik dergilerini, bahsedilen kişi ve grupları internetten dinleye dinleye okuyanlardan olduğum için bu dergi bana 3 ay yeter gibi. : )




Akbank Jazz Festivali başlıyor da, kimi dinlesek? diye derdinde olanlar için de faydalı bir çalışma yaptım. Jazz festivali kapsamında Babylon'da sahne alacak grupların myspace linkleri:


Andy VoteL:
http://www.myspace.com/andyvotel

Justin Adams:
http://www.myspace.com/justinadamsproducer

Trio 3:
http://www.myspace.com/triothree

Grand Pianoramax:
http://www.myspace.com/leotardin

Aki Takase:
http://www.myspace.com/akitakase

Jose James:
http://www.myspace.com/josejamesquartet

Dj Yakuza:
http://www.myspace.com/yakuza972971

Günün şarkısı da Wax Poetic & Nil karaibrahimgil'den Girl olsun (Orjinali çok daha güzel; ama sadece canlı versiyonunu bulabildim)


Wax Poetic feat. Nil at Nublu New York


Share/Bookmark

Hiç yorum yok:

Pinterest'im

Instagram'ım