10 Eylül 2009

My new mission: Saving the world...part time



Bu ülkede bomboş, monoton hayatlar yaşayan, kendini hiç bir şekilde geliştirmeyen, kendi güvenlik çerçevesinin dışına çıkmaya cesaret edemeyen insanlar vardır. Hep de aynı bahaneyi kullanırlar: İmkan yok! Ben bu insanların farklı bir şeyler keşfedip, kendi "doğru"larından başka doğrular da olabileceğini keşfetmekten korktuklarını ve bunun farkında bile olmadıklarını düşünürüm hep.

Evet kabul ediyorum; ben bu ülke ortalamasının çok üzerindeki _hem maddi hem de manevi_ imkanlara sahip olarak dünyaya geldim. Ama hayatımın hiç bir döneminde bir şey üretmeden bir şeyleri tırmalamadan oturmadım.

Hep okudum, hep araştırdım, hep ürettim,hep koşulları zorladım, egomu yendim... Daha çok seyahate çıkabilmek için kasiyerlik bile yaptım. Ben çalışırken "Saçmalama ya, hem birikim hem eğitim olarak üstün olduğun insanlara hizmet mi ediyorsun?!" diye yaptığım işi küçümseyen insanlar bütün bir yazı yazlıkta pinekleyerek geçirirken; ben Avrupa'yı boydan boya katettim.

Ve bugün kendime yeni bir misyon belirledim, yapmadıkları her iş için "İmkan yok" diyen insanların gözüne aslında ararlarsa imkanlar olduğunu sokacağım. : )) İmkandan kastedilen para olduğuna göre, buyrun size başlangıç olarak iki parasız süper fırsat:


İlki Genç Gezginler Seyahat Bursu...

Burs almak isteyen genç gezginde aranan özellikler: 18-26 yaş aralığında, öğrenci ve yazmaya yetenekli olması.

Burs bir genç gezginin, 2010 yazında kullanabileceği, Avrupa'da geçerli tren biletini (interrail) ve su/ekmekle yaşayacağı kadar cep harçlığını kapsıyor (500 Euro civarı bir bütçe)

Özlem Yücel isimli bir gezginin hayran olunası bir girişimi bu!
Daha detaylı bilgi almak ve başvurmak için buraya!




İkincisi de Şişli Belediyesi AB Merkezi'nin düzenlediği Avrupa Birliği Sertifika Programı:
Programı incelemek ve iletişim bilgilerine ulaşmak için yukarıdaki resmi tıklayarak büyütebilirsiniz.

your super hero
kisses :P

günün şarkısı da gaz potansiyeli olan sıradışı bir çalışma: prodigy ve sezen aksu bir arada!



Share/Save/Bookmark

3 yorum:

melusine dedi ki...

kıskanıyorum, bu ne enerji!! benim icin ayse arman gibisin, sinir olunan ama yine de okunan :))
(don't get me wrong, it's a compliment)

Adsız dedi ki...

Harika!!

zillosh dedi ki...

@melusine: haha yerim seni! =) yok yanlış anlamadım zaten... ama sinir olma bana!! =p yapıp edip nispet dönüşleri yapmak için yazmıyorum bu blogu. her şeyi yapmadan önce yolunu yordamını da elimden geldiğince duyuruyorum buradan =)

@mizz oz: : )) ilginç bir röp. projem var bebeyim ne zaman icraata geçmeyi başaracağım bilmiyorum. böyle "üni oku-iş bul- çalış- para kazan- evlen- ev al- araba al- çocuk yap- daha büyük ev- daha büyük araba al" döngüsü dışında bir şeyler yapabilen insanlarla... sen de kalkıp oralara gitmiş biri olarak listemdesin, NY tatilini yap geL iletişicem seninle : )) xoxo

Pinterest'im

Instagram'ım