21 Eylül 2014

İstanbul'da bu sonbahar, Fransız romantizmini tamamlamak için istikamet Melia Pattiserie

Dışarıda şakır şakır yağmur yağıyor, arka tarafında güzel tablolar asılı olan upuzun bir masanın etrafında oturuyoruz. Ortam güzel, insanlar güzel, konuşmak istediğimiz çok şey var; ama ı-ıh! Çünkü hepimizin gözü masada. İnanılmaz şık tatlılar, önümüzde dizi dizi duruyor.



Onları yemeğe başladığımız zaman anlıyoruz ki, sadece şık değil bir o kadar da lezzetliler. Arkasında büyük bir özen ve çaba var.

Bu tatlıların yaratıcısı Çiçek Gencer. Bilgi Üniversitesi'nde işletme eğitimini tamamladıktan sonra, tutkusunun peşinden önce aşçılık okulu Le Cordon Blue'ya gidiyor, ardından da pastalara yöneliyor ve İstinye'de atölyesini kuruyor: Melia Patisserie.



Yaptığı tatlıları "katkısız, doğal ve çok lezzetli" olarak tanımlıyor. "Temiz" kelimesinin bir özellik olarak anılmasını dahi istemiyor, çünkü onun için zaten aksi söz konusu bile değil. Tatlılarda kullanılan tart hamuru, badem kreması gibi her şey kendi üretimleri, kullandıkları meyveler mevsime göre değişiyor.


Limonlu tart, üzerindeki minik kalpleri ve cazip sarısı ile bir davet masasının yıldızı olmaya baştan aday bir tasarıma sahip.

Daha mütevazi görünen armutlu fındıklı, yabanmersinli fıstıklı ve incirli tartlar ise, tartında bulunan acı badem kreması ile üzerindeki meyvenin verdiği ferahlık hissi ile gerçekten çok farklı ve leziz. 


Charlotte ise havalı görünümüne rağmen, tad olarak şaşırtıcı derecede hafif. 


Üstelik Melia'da, Charlotte'un annesi kıvamında doğum günü pastaları da var. Şeker hamuru ise hiçbir ürüne kesinlikle sokulmuyor. Hem şık, hem sağlıklı, hem lezzetli bir doğum günü pastası için bu harika bir seçenek olabilir.


Ama asıl eclair (ekler) benim kalbimi çaldı. Bizim bildiğimiz eklere hiç benzemiyor. Böyle çıtır çıtır bir hamuru var. Mutlaka ama mutlaka tadılması gereken bir lezzet.

"Peki ya, mesela atölyede o gün üretilen ve kalanlar ne oluyor?" diye soruyoruz. Çiçek Gencer, gülümseyerek cevap veriyor, "Eve getiriyorum ve hepsini yiyoruz."  O anda kendisiyle ev arkadaşı olmak istiyorum! :)

Düğün, davet, doğum günü, baby shower veya herhangi bir etkinlikte misafirlerinizi şaşırtmak isterseniz Melia gerçekten bunun için doğru adres olabilir. Eminim ki herkes "Bu nereden?" diye soracaktır. Üstelik de bütün bu şıklıklarına rağmen, fiyatlar oldukça uygun, 7-9 TL arasında değişiyormuş. Böyle bir etkinliğiniz yoksa da üzülmeyin, gidin kendinize bir kişilik tatlınızı seçin, gözünüzü kapatın, romantizm diyince akla gelen şehir Paris sokaklarında olduğunuzu hayal edin.

Facebook sayfası için tık, yakında açılacak web sitesi için tık.



Dip Not: Lezzetli tatlıların yanında, harika insanlarla tanışmama da vesile olan bu güzel etkinliğin organizasyonunda emeği geçen herkese buradan bir kere daha teşekkür ederim. Birlikte pastaları yuvarladığımız Cem Karakuş, Deniz, Hande, Gezenti Anne, Pınar ve Özge'ye de sevgiler...

Ayrıca o akşam tanıştığım enerjisi ile hepimizi büyüleyen Bengü Bilik'ten öğrendiğim bir şeyi de sizinle paylaşmak istiyorum. "Nasılsın/ız?" diye soran herkese "Ben her gün çok iyiyim." demeyi deneyin. Harika bir enerji yaratıyor.

Her gün iyi kalın!

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Yazın çok akıcı, ifadelerin samimi, tebrikler...

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

Başta limonlu tart olmak üzere her şey harika görünüyor.Yalnız bişeyi anlayamadım.Burası oturup kahva içip beraberinde pasta yiyebileceğimiz bir mekan mı?Yoksa pastacılık atölyesi mi?

zillosh dedi ki...

Sevgili Gezenti Anne, cok tesekkur ederim, cok mutlu oldum bu yoruma : )

Gamze, su an sadece take-away, yallizca siprris paketlenirken filan oturup beklenebilecek bir alan var. kahve icip tatli yenebilecek bir mekan da planlaniyor, ama Istinye'deki yer atolye.

Sevgiler

Pinterest'im

Instagram'ım