20 Aralık 2014

Bit pazarı, havalimanında daktilo krizi, Düsseldorfer Weihnachtsmarkt, efsane tatlılar ve hosçakal Almanya!

Ben Almanya'da gidip döndüğümden, hatta yanımda getirdiğim ganimetlerin büyük bir kısmını mideye indirip, geri kalanını arkadaşlarıma yeni yıl coşkusu aşılamak için dağıttığımdan beri birkaç hafta geçti. Noel pazarlarını büyük bir şevkle tek tek yazdım, umarım fotoğrafları beğenmiş, yeni yıl için heyecanlanmaya başlamışsınızdır. :)

Şimdi üzerimde pofidik sabahlığım, ardı ardına kadehleri değil, french press dolusu kahveleri devirdiğim ve biricik eşlikçimin Taşıma Hukuku kitapları olduğu bu cumartesi gecesinde, saatlerdir bit kadar yazılı mevzuat ve kanunlar üzerinde çalışmaktan fena halde baydım ve yaptığım Almanya seyahatinde henüz bahsetmeye fırsat bulamadığım her şeyden bahsedip, biraz kafa dağıtmaya karar verdim.


Bambaşka bir yere giderken tamamen tesadüfen fark ettiğimiz Kamen'deki Trödelmarkt'a -ıvır zıvır pazarı olarak tercüme edilebilir- kelimenin tam anlamı ile bayıldık. Roma'daki aşkımız Porta Portese  kadar kocaman olmasa da, satılan kıyafetlerin hiçbir cazibesi olmasa da, ev eşyası konusunda tam bir cennetti bu pazar. Bizde Çukurcuma'da ve Teşvikiye'nin arka sokaklarında 'antika' adı altında bol sıfırlı fiyatlarla satılan ürünler, burada 5-50 euro aralığında yeni sahiplerini bekliyordu.

Özellikle porselen bebeklere bayıldım ben.





Bir tane gıcır gıcır daktilo beğendim, adamın uçuk bir fiyat söyleyeceğinden emin bir şekilde, fiyatını sordum. Aldığım cevaba inanamadım ve 'fünfzehn' ile 'fünfzig'i karıştırmadığımdan emin olana kadar adama defalarca aynı soruyu sordum; sonuç olarak o daktilo, kutusu ile birlikte 15 euro'ya benim oldu.
Pazardan ayrıca kocaman bir Noel baba, bir sürü aksesuar aldık.


Dönerken, daktiloyu başına bir iş gelmesin diye bagaja veremediğimden, kutusu ile birlikte yanıma aldım. Almanya'da sınır güvenliğinden geçerken, sırt çantam sorunsuz geçmesine rağmen, daktilom yan tarafa alındı. Güvenlik, daktilo çantasının x-raydeki görüntüsüne şaşkınlıkla bakıp "Bu nedir?" diye sordu. "Daktilo" dedim. İçini açtı, bayıldı. Nereden aldığımı, ne kadar ödediğimi sordu. O sırada yine aynı pazardan aldığımız kocaman Noel Baba geçti x-rayden. Adam gülmeye başladı. "Ne kadar garip eşyalar taşıyorsunuz. Bu adam kim?" diye sordu. Ardından da  "Noel babayı alabilirsiniz, daktilo benimle kalıyor." diye tutturdu. Meğerse içi net olarak görünemediğinden, kimyasal bir şeyler sıkıp, bir test yapmaları gerekiyormuş. Bir anda havalimanındaki en popüler şeye dönüşüveren daktilom, şu anda sadece çalışma masamda dekorun bir parçası olarak duruyor, üstümde saten sabahlığım ile başına oturup mektuplar yazacağım boş saatlerimi sabırsızlıkla bekliyorum :)

Noel Baba'ya gelince, o da anneannemin sevgilisi oldu. Yıllardır aradığı mutluluğu onda buldu, yanından ayırmıyor bu günlerde :)


Ayrıca Vestfalya Eyaleti'ndeki yılbaşı pazarlarını yazıp, Düsseldorf'tan bahsetmemek olmaz, malum Düsseldorf bu eyaletin başkenti. Ayrıca sanayi fuarlarının, modanın merkezlerinden biri ve zengin bir şehir. Alışveriş caddesinin adı boşuna Königsallee -Krallar Caddesi- değil. Ve bu caddedeki mağazaların vitrinleri bakmaya doyulamayacak şekilde tasarlanmış.








Düsseldorf'taki Noel Pazarı, meyhane ve birahaneleri ile ünlü Altstadt'ta kurulu. Şehir zenginliğini Noel Pazarı ile de belli ediyor. Minicik dönme dolaplar yerine, gerçekten havalı bir dönme dolap kurulmuş, ayrıca Glühwein kupaları diğer bütün pazarlarınkinden farklı bir tasarıma sahip.







Düsseldorf'ta çektiklerimin arasından en sevdiğim fotoğraf ise kesinlikle şu oldu:


Almanya'dayken doyamadığım şeylerden biri de tatlı yemek. Gerçekten pasta konusunda Almanlar bir harika. Bergkamen'deki Kathi's'de yediklerimin tadı hala damağımda.


Almanya'dan dönüşümde en mutlu ettiğim insan kardeşim oldu, formasına da Angry Bird beresine de bayıldı. Ofisteki arkadaşlarımın masasına birer yılbaşı süsü, kart ve çikolata bıraktım. Mr. Feelgood'a iç ısıtmalık shot bardak setli Jagermeister'ını verdim. Kendi ganimetlerimi ise yerleştir yerleştir bitiremedim. :)






Ve minik çam ağacımı kurdum, getirdiğim çikolatalar ile de süsledim. Henüz altında hiçbir hediye yok, umarım ki yılbaşı hediyesi alışverişimi de önümüzdeki haftasonu tamamlamış olacağım!




Bu harika günler için Arkan ailesine kocaman teşekkürler bir kere daha.
Ben şimdi işe dönüyorum, şu anda çalışmanız gerekmiyorsa, benim için de keyif çatarak kalın!

3 yorum:

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

Bir bavul gidip 2 bavul dönme hali olmuş sanırım :)Aldığınız her şeyi güle güle kullanın, afiyetle yiyip için :))

Unknown dedi ki...

Eğer iş kurmak acil kredi gerekir, ya sen borcunu ödemek için bir kredi mi istiyorsunuz, Refinance bir kredi gerekiyor mu? Eğer bir araba ya da bir ev satın almak için kredi gerekiyor mu? Evet artık endişe ederse, biz kredi onay olmadan uygun bir faiz oranıyla kredi sunuyoruz her türlü !!! E-posta yoluyla bugün bize ulaşın. (co.operateloanservice@gmail.com)
Hepimiz purpose.Apply bugün krediler sunuyoruz ve 3 iş günü içinde finanse olsun.
- Kredinin minimum tutarı: € 2,000.00
- Kredinin azami miktarı: € 50.000.000,00
- Faiz oranı: Yılda% 3
Daha fazla bilgi için e-posta yoluyla bize ulaşın (co.operateloanservice@gmail.com)

As ikinci el eşya resmi blog dedi ki...

Küçükyalı eskici pazarı çok moda!
Buradaki mağazalardan As ikinci el eşya mağazası web sitesi açıldı!
ilk ofisini istanbulda açtı, il genelinde bulunan tüm ilçelerden 2.el eşya topluyor, bunları yenileyerek son ucuz eşya arayan insanlara
ulaştırmak üzere hazırlıyor. Hep eski eşya alan firma antik eşyalarda almaya başladı. Firmanın amacı spot ikinci el as mağazalarını ülke
geneline yayıp eskiciler zinciri oluşturmaktır. İkinci el mobilya ve beyaz eşya satıcılarınının bir numaralı hedefi olmakiçin yatırımlarına
devam etmektedir.

info@asikincielesya.com
www.asikincielesya.com

Furniture Second hand shop 24-7 open http://www.asikincielesya.com web click go, Turkey 's Istanbul office of second-hand goods stores hemsatıy each type of chain opened household is both the fastest and easiest way to build a cheap house here
As ikinci el eşyanın istanbul Türkiye ofisi mağazalar zinciri açıldı ev eşyalarının her türünü hem satıyor hemde alıyor ucuz ev kurmanın en hızlı ve kolay yolu burada iletişim kurun 24-7 hizmet verir.

Pinterest'im

Instagram'ım