22 Kasım 2008

ruh menüsü: kings of convenience ♥






Hiç kimsenin veya grubun bütün şarkılarını sevmem ben. Bir şarkısını sıkılmadan 1000 defa dinleyebileceğim bir grubun, diğer şarkılarından nefret ettiğim de olur.
Bunun şimdilik tek istisnası: Kings of Convenience. Bir grubun bütün albümleri baştan sona bu kadar mı dinlenir olabilir!

Norveçli iki adam, çok basit, çok sade, çok yumuşak bir müzik yapıyorlar. Bu albümlere de "quiet is the new loud" gibi iddialı isimler koyuyorlar. Ve dinleyenin tüm ruh halini değiştiriyorlar.
Nasıl kötü bir ruh hali içinde olursam olayım, ne kadar yetiştirmem gereken iş bulunursa bulunsun, onları dinlemeye başladığım anda, kendimi güneşli bir günde hafif bir esintide güneşlenip dalga sesi dinleyip, buz gibi içeceğimi yudumlayıp hayal kurarmış gibi hissediyorum. Bambaşka bir ruh haline ışınlanıyorum. İşler ve sorunlar gözümde küçülüyor, hayatın keyfi büyüyor. Tüm endişeleri, sıkıntıları kovup, huzur ve mutluluk getiren bir sihir gibi.

Herkesin elinin altında bir kaç kings of convenience şarkısı bulunmalı, acil durumlar için. Veya en azından keyif saatlerine, içilen kahvelere, okunan kitaplara eşlik etmesi için.

Bütün şarkıları güzel ama bazılarına apayrı bir düşkünlüğüm var, işte benim "top 10"im:

1- Live Long


2- I'd rather dance with you


3- Love is no big truth


4- Singing softly to me


5- Know how


6- Homesick


7- Brave new world


8- Cayman Islands


9- Toxic Girl


10 - Cornelius- Drop

Hiç yorum yok:

Pinterest'im

Instagram'ım