05 Ocak 2009

have you ever met "last.fm"?

“Last.fm” şu hayatta en sevdiğim şeyler listesinde ilk 100 içine kesinlikle girer.

Sinirlenince, sıkılınca, üzülünce ve karışınca bir doz müzik ile kendine gelenlerdenim ben. Evi temizleyebilmem için müziğe ihtiyacım var. Ayılabilmek için müziğe ihtiyacım var. Spor yapabilmem için müziğe ihtiyacım var. Toplu taşıma araçlarını kullanabilmem için müziğe ihtiyacım var. Ders çalışabilmek için müziğe ihtiyacım var. İçmek için de, dans etmek için de... Özetle “yaşamak için müziğe ihtiyacım var.” diyebilirim. (hayır abartmıyorum işte!)

Ancak “Sadece house dinlerim”, “Rocktan başka müziğin yüzüne bakmam”, “Tam bir jazz insanıyım”, “Hit olanı severim rihanna, justin, madonna bana gelsin.” Cümlelerini hayatımın hiçbir döneminde kuramadım. Ruh halime göre her telden takılabilirim.

Bilgisayarımda her tarzda oldukça fazla mp3 var, darmadağınık halde… Hiçbir zaman tarzlarına göre bir gruplandırma yapmayı beceremediğimden, ruh halime göre müziklere ulaşıp da bir playlist hazırlamak işkence haline dönüşüyor. Neyse ki “last.fm” bunu benim yerime yapıyor. Siteyi yaratanın da sitenin de hastasıyım! =))

“Vertical Horizon” u da yine last.fm sayesinde keşfettim. İyiler, şarkılarının hepsi birbirinden güzel; ama hala tam keşfedilmemişler. One three hill izleyenlere “echo” tanıdık gelebilir o kadar. Bu haftayı vertical horizon haftası ilan ettim.

Last.fm ve vertical horizon ile aynı anda tanışmak için tıklayın.

Hiç yorum yok:

Pinterest'im

Instagram'ım