12 Ocak 2009

too drunk to fuck!





Nouvelle Vague aslında Fransızca bir sözcüktür ve "new wave" anlamına gelir. Aynı kelimenin portekizcesi de "Bossa Nova"dır; yani 50'li yillarin sonlarina dogru samba ve jazz'in bir karisimi olarak doğan bir müzik tarzı.

Nouvelle Vague isimli grup da taşıdığı ismin anlamlarının hakkını vererek, the cure,the clash, depeche mode gibi gruplara ait çok bilinen şarkıları "bossa nova"ya uydurup söylemesiyle meşhurdur. Yaptığı cover'lar yeni baştan yaratılmış parçalar gibidir. Orjinalleriyle tek benzerliği sözleridir.

Yumuşacık olduğu kadar şımarık ve kışkırtıcı bir ses tonuyla söyledikleri şarkıları dinleyenin, kendisini hayaller aleminde buluvermesi işten bile değildir. Müziklerinin arka fonunda kullandıkları bilimum böcek sesleri, fransızca fısıldaşmalar, bar kikirdeşmeleri de ayrı bir hava katar şarkılarına.

Canlı performanlarını izlemiş olan herkes, "enerjik", "teşhirci", "bıcırık" oLup çok eğlendirdiklerini söylemekte. Kendileri şubatta İstanbul'dalar, "too drunk to fuck" olup da o şarkıyı canlı canlı dinlemek için ayrıntılı bilgi burada.

Hiç yorum yok:

Pinterest'im

Instagram'ım