12 Ocak 2009

Hayatı sevdiren yeni yıl kararları

fotoğraflarLarın kaynağı : Pattern in Naughty Needles by Robyn Eden




Aldığımız yeni yıl kararlarının hepsini ocağın ilk haftasında unuttuğumuz bir yıl daha geride kaldı. Ne kilo verdik, ne spora başladık, ne yeni bir dil öğrendik, ne kurslara yazılıp bir hobi edindik, ne de yaptığımız listedeki bütün kitapları okuduk. Şanslı olanlarımız biraz hayatın süprizleriyle, biraz arkadaşlarının gazıyla bir kaç hayali planı gerçekleştirdi o kadar. Mesela ben o şanslı olanlardandım: Hep çalışmak istediğim işlerden biri benim ayağıma geldi ve arkadaşlarımın gazıyla hayalim olan interrail macerasını gerçekleştirdim. Bunların olmasında da hazırladığım listelerin hiç bir faydası olmadığını kabul etmek zorundayım.

YıL biterken şöyle büyük bir zevkle tik attığım listelerim olmamasından o kadar sıkılmıştım ki, 2009 için yeni kararlar almaya bile zahmet etmedim. Ve yeni yıl başlayalı iki hafta olmuşken bugün bir liste yapma aşkıyla dolup taştım. Sebebi de Vatan Gazetesi yazarlarından Dilek Önder'in köşesinde hazırlamış olduğu "alternatif liste"ler. Kararların illa ki ciddi ve sevimsiz değil, çok eğlenceli ve "Evet yahu yaşamak işte böyle bir şey!" dedirtecek cinsten olabileceğini hatırlatan listeler...


"Bakın bunlar hayatta yapılmayacak şeyler değil. Ne para gerekiyor ne izin. Sadece cesaret ve...
Ve ruh...
Hayatta yalnızca bir kere, sırf eğlence olsun diye yapacaksın.
Niye olmasın ki?
Ayrıca ne kaybedersin ki?
Hadi başla!
Ha, yaptıkların varsa onlara bir çentik at ve devam et...

Next!"


diyor Dilek Önder listelerindeki maddeler için. Benim en sevdiklerimden bir kaçı aşağıda. Alternatif listelerden birincisinin orjinali için bu tarafa, devamı olan liste için bu tarafa gidebilirsiniz.


1)
Lokantada saçmalayan sevgilinin başından aşağıya şarap dökeceksin. Suratına da fırlatılabilirsin... Ayrılmak istediğini söylerken veya ne bileyim aldatmadığını anlatmaya çalışırken falan... İçinde kalmasın, yap. Kim tutar seni?

2)
Uzun çizme giyeceksin. Şu diz üstü olanlardan... Mini etek tabii... Beyaz kâküllü çene boyunda peruk ve mavi lens de takacaksın. Yurt dışında bir bara gideceksin. Hatta bunu sevgilinle yapacaksın. İçinde kalmasın yap. Kim tutar seni?

3)
Hayır, o değil. Yani o derece değil. Hiç tanımadığın biriyle öpüşeceksin. Ama sadece öpüşeceksin. Ne adını söyleyeceksin ne onunkini öğreneceksin. En önemlisi onu bir daha görmeyeceksin. Hayatında o kadarlık bir anın olacak. İçinde kalmasın yap. Kim tutar seni?

4)
Canlı canlı erkek striptizci seyredeceksin. Gerekirse ona para takacaksın. Sonra eve gelip, “bu akşam çok çalıştım” diyeceksin. Ama bunu ciddi ciddi yapacaksın. Ne kaybedersin ki?

5)
Striptiz yapacaksın. Yapmayı öğreneceksin. Bu erkekler için de geçerli ona göre... Ama kadınlar kadın, erkekler de erkek gibi striptiz yapacak. Özellikle erkeklerinki kadınınkilere benzemeyecek! Bir kere dene! Ne kaybedersin ki?

6)
Orgazm taklidi yapacaksın. Hem de abartarak! Bakalım nasıl oluyor? Anlaşılıyor mu? Yap! Ne kaybedersin ki?

7)
Yandaki arabada çok yakışıklı / güzel biri varken onun gözünün içine baka baka ağzındaki sakızı camdan dışarı fırlatacaksın. Mümkün olduğunca uzağı hedefleyerek. Küçümseme, bu sana özgürlük hissi verecek. Ayrıca ne kaybedersin ki?

8)
Yeni tanıştığın birine hakkında yalan yanlış bilgiler vereceksin. Hayatta yalan söylememeye çalışıp yalan duygunu böyle bir kerede tatmin edeceksin. Hem de eğleneceksin. Ne kaybedersin ki? (Yani kaybedeceğin kişiye yapma tabii...)

9)
Masaj yaptıracaksın ama karşı cinse... Kadınsan erkeğe, erkeksen kadına... Bir şey olacağından değil, sırf anlatmak için...

10)
“Hayatta olmaz” dediğin birine çıkma teklif edeceksin. Hem de gayet kendinden emin bir şekilde. Oldu oldu, olmadı çay demlersin. Bir de tabii, ne kaybedersin ki?

Hiç yorum yok:

Pinterest'im

Instagram'ım