09 Ocak 2009

kum saati

2008 baharının, yazının ve sonbaharının en trend ve keyifli semti Asmalımescit'ti tartışmasız. Yazın kapalı yerlere tahammül edemeyip sokaklarda oturmayı da, havalar soğumaya başlayınca sobalarla sokak keyfini sürdürmeyi de sevmiştik. Bu süreç içinde müdavimleşip, çalışanlarıyla kankalaştığımız mekanlar, bağımlısı olduğumuz tatlar (bkz: fındık vodka) oluşmuştu. Ama havalar soğumaya devam edince ve soba yetmeyince; onlarca kişi gittiğimiz, sokağa taşa taşa keyifle oturduğumuz Asmalımecit barlarının "kapalı alan" kapasitesinin ne kadar az olduğu ile yüzleşmek zorunda kaldık. Ayaklarımız bizi Asmalımescit'e götürse de, en sevgili mekanlarımızda yer bulamayıp popomuza bakarak gerçek Taksim'e döndük defalarca.

Yılbaşı sonrası hakkında konuşulacak bir sürü muzurluğumuz varken, saatler süren bir kızkıza laflama ihtiyacı içindeyken, kendimizi Asmalımescit'te Sofyalı Sokak üzerinde bir mekanda bulduk. Duvarları binlerce poster & resim & plaka ile kaplı, cafe veya restorandan cok pub havasında sıcak ve sempatik bir yerdi Kum Saati. İçeride kulağa çalınan kelimelerin çoğu ingilizceydi, bizim ve çalışanların dışında içerideki herkes turistti galiba.

Çok büyük bir mekan olmasa da, birbirine yakın masaları ve iki katı ile yer bulamama sorununu diğer alternatiflerine göre daha az yaşatacak bir yer.

Önceki gecelerden bünyemizde oldukça fazla alkol olduğu için, diğer seçeneklere yöneldik. Sahlepi fazla şekerliydi ama, tiramisu ve cheesecake hem tazelik hem de lezzet olarak bu konseptte bir mekandan beklentimin çok çok üstündeydi. Pek çok pastaneye taş çıkarır tatlıları. Yummyyy!

Tel: (0212) 245 72 73
Adres: Asmalımescit Mahallesi Sofyalı Sokak 20B, Beyoğlu

Hiç yorum yok:

Pinterest'im

Instagram'ım