21 Şubat 2010

Romantik Komedi


Haftasonu biterken kapalı havaların kasvetinden kurtulasınız, biraz kahkaha atasınız, yaz mooduna giresiniz varsa, kendinizi en yakın sinemaya atıp "Romantik Komedi"yi izleyin derim ben.

Türk filmleri kadın erkek ilişkilerini anlatırkenki tabularını yıkmaya başladı, Recep İvedik ve GORA gibi filmlerle bel altı espriler kabul edilebilir hale geldi ve artık Yeşilçam geçmişinden sonra gerçekten Hollywood kıvamında romantik filmler yapılabilir oldu. Bu film de onlardan biri.

Sanatsal bir şaheser, olağanüstü bir konu bekliyorsanız uzak durun; ama kadın-erkek ilişkilerinde kendinizi bulmak, gözünüzü gönlünüzü açmak için koşa koşa gidin! =)

İzlediğim pek çok Hollywood yapımı romantik komediye on basar; çünkü espriler gayet bizden, bizim hayatımızdan. Sex and the city'nin 20 yaş ve İstanbul versiyonu olarak nitelendirebiliriz filmi.

Film bir yana mekanlar da muhteşem! Kızların evine ayrı, "ıssız adam"ımızın evine ayrı, reklam ajanslarına ayrı bittim. Ne güzel dekorasyonlar, ne güzel yerlerdir onlar!

Gürgen Öz replikleri ile kahkahalar attırıyor: "Abi sen reklamcısın. Gofret gibi iğrenç bir şeyi bile satıyorsun. Beni de tüketiciyle buluştur, tüketsinler beni!"

Kızlar zaten bıcır bıcırlar, rollere de cuk oturmuşlar, aynen bizim gibi dedikodu kazanı kaynatıyorlar, taktikler geliştiriyorlar, hayaller kuruyorlar; sadece biraz daha güzel evlerde oluyor bütün bunlar :)

Ayrıca Sinem Kobal'ın karaoke sahnesi ile Burcu Esmersoy'un dans sahnesi de oldukça başarılıydı.

Gelelim erkeklere: Cemal Hünal ve özellikle Kürklü Merkür'de keşfedip hastası olduğum Engin Altan Düzyatan da arzu edilen, çapkın, yakışıklı adam rolünün hakkını vermişler.

Hala yakasını bağrını aça aça, abartılı kolyeler takarak gömlek, atına da çok şekilli pantolonlar giyen erkekler bunu artık "demode" yapıp Engin'in bu filmdeki tarzını benimseseniz ya: Düzgün bir jean, t-shirt ve dar kesim ceket ve spor ayakkabı!




Engin ALTAN Romantik Komedi Yeni Filmi 5 Şubatta Sinemalarda
Yükleyen elif_su. - Tüm sezonlar ve tüm bölümler

1 yorum:

cecilia dedi ki...

ben inat ettim izlemiyorum biliyorum herkes çok beğendi ama nedense gidesim yok hep plan yapıp amaann diyorum başka bişi yapalımm...hala önyargım var sanırım bizimkiler yapamazlar oynayanlar yapmacık çakma hikaye die..

Pinterest'im

Instagram'ım