31 Ağustos 2009

Tarihi yerler bahane fotoğraflar şahane!

Bu yaz üniversitesinin esas amacı kültürel değişim olduğu için, her gece sabaha kadar partilesek de, aramızda çiftleşmeler başlamış olsa da, grup genel olarak her şeyi gırgıra ve bel altına vurmaya eğilimli olsa da; uymamız gereken bir program vardı. Ve bu program da tıka basa kültürel aktivite ile doluydu!!

Gece 4'e kadar bol alkol tüketip çılgınlar gibi dans ettikten sonra konakladığımız yere dönüp, yatak şamatası yaptıktan sonra uyuyor olmamıza rağmen sabah 9'da hepbirlikte duşa giriyor, ardından kahvaltımızı edip tarihi turlar için yola düşüyorduk.

Rehberimiz olan bu kadın dünya tatlısıydı; ama genellikle onun anlattıklarını can kulağı ile dinlemek yerine yaratıcı pozlar vererek eğleniyorduk.

Plaka, Roman Agora ve Ancient Greek Agora:





Bu civarlarda ayrıca çok güzel cafeler ve restoranlar da var.

Atina ile özdeşleşmiş olan Akriopolis:

Akropolis'teki pek çok şey replika. Örneğin buradaki kadın şeklindeki kolonların hiçbiri orjinal değil. Akropolis'ten çıkınca Akropolis müzesine gittik. Gerçekleri oraya almışlar, buraya da replikalarını yerleştirmişler.


Son gün de National Gallery'i gezmek yerine, bizim bir araştırma yapmamız lazım diyerek şehir merkezine tüydük!! Ve kendimizi alışverişe vurduk!! Kendime geLdim, özüme döndüm. Body Shop'tan üzerimdeki tarihi tozu kaldıracak vücut ıvırzıvırları ve İtalyan arkadaşımla bir örnek espadriller alıverdim.
espadriller: 40 euro ;adını bile söyleyemediğim bir mağazadan (pembe poşetin üzerinde yazıyor mağazanın adı) // bütün seyahat boyunca kafamdan çıkarmayacak kadar çok sevdiğim "cowgirl" şapka: 12 euro; sokaktaki bir tezgahtan



Share/Save/Bookmark

5 yorum:

Adsız dedi ki...

hep birlikte dusa girme olayina takildim kaldim ben :P

Pell-in dedi ki...

espadrillere bayıldım
gule gule kulaaan

Jones dedi ki...

İstiyorum istiyorum istiyorumm :)

zillosh dedi ki...

@ adsız: takıLmamak lazım detaylara rahat oLmak lazım =))

@ pell-in: tesekkur ederim janmm yaz bitmeden eskiteceğim gaLiba çıkarmıyorum ayağımdan =)

@ jones: ben de istiyorum yeniden yeniden! =)

Adsız dedi ki...

iyi de o tek bacak neden hep havada???

Pinterest'im

Instagram'ım