08 Temmuz 2010

İlham Perisi Post

Şu anda anlatmak istediğim şeyi tanımlayacak doğru kelime arayışı içindeyim.

Bizim dilimizde ilham, sanatçılara özgülenmiş bir kelime. Kim olduğunu hatırlamadığım birisi "İnsanın yaşayabileceği en büyük ilham aşktır ve aynı zamanda aşk özgürleştirici bir güçtür." demişti. Ben de şimdiye kadar yazdığım en güzel yazıları ya bir adama kilitlendiğimde ya da bir duruma sinirlendiğimde yazmışımdır. Öfke ve tutku ateşleyici duygular konu ne olursa olsun...




(O yazılarımı nadiren bu bloga koyuyorum. En son ciddi ilişkimde günlüğüme yazdıklarımdan birisini paylaşayım, böylelikle bu ateşleyici duyguların üslubu ne kadar farklı kılabildiğini de daha şık anlatmış olurum. // not: bugünlerde bambaşka düşünüyorum, "farklı"ya bayılıyorum o ayrı :) )

Bazen bir an gelir anlarsın...Kollarında çok mutlu olduğun, her gün görmek istediğin, bütün arkadaşlarının inanılmaz sevdiği, ne kadar şirin bir çift olmuşsunuz siz dediği adamla aslında geleceğin hiç bir noktasında kesişemeyeceğini..."Bir gün olur da evlenirsek..." diye başlayan cümlelerine ve evliliğinize dair kurduğu hayallere ölüp bittiğin "Ben bu adamla evlenebilirim" dediğin adamla aslında pek de bir geleceğin olmadığını anlarsın.Kavga bile etmeden anlarsın üstelik.Birbirinize sımsıkı sarılmış sarılmış, kokularınızı sanki yeryüzünde kalan son oksijenmiş gibi derin derin hırsla ve doyumsuzlukla içine çekerken, elle tutulabilecek bir şeymiş gibi somutlaşır yollarınızın ayrılığı.
Farklı dünyalardan geldiğiniz için hayatı yaşayışınız ve algılayışınız da farklıdır. Kanepede sarmaş dolaş yatabiliyor olmanız, hayat yolunda elele bile tutuşmanızın imkansız olduğu gerçeğini değiştirmez.O yolda yanyana yürüdüğünüzü sanarak, aslında yanyana değil eşzamanlı bireysel yürüyüşlere çıkabilirsiniz. Çok da eğlenebilirsiniz. Ta ki yanyana değil, sadece tesadüfen aynı anda yürüyor olduğunuzu fark edene kadar...

Oysa benim şimdi anlatmak istediğim tetikleyicinin bir şey üretmekle doğrudan alakası yok. Daha gündelik hayata dair bir şey bu. İnternette gezinirken gördüğüm bazı şeyler beynimi harekete geçiriyor. Kimisi giyimimi etkiliyor, kimisi ruh halimi, kimisi gelecek hayallerimi, kimisi evimin dekorasyonunu... Kimisi de sadece bir şey yapmak ve boş oturmamak konusunda gaza getiriyor. Birbirinden çok alakasız bu görselleri topladığım klasörlerin hacmi çok genişlediği için onları da bu bloga yerleştirmeye karar verdim. Tabii ki herkesin esin kaynakları bambaşkadır, o yüzden size herhangi bir konuda esin vereceklerinin garantisi yok. Öyle bile olsa güzeller!























TIK TIK!

Hiç yorum yok:

Pinterest'im

Instagram'ım