13 Mayıs 2009

ve gittin... elveda....

Birlikte dünyanın dört bir yanını birlikte gezdik, en uç noktaları yaşadık, hayatı paylaştık...
Ve şimdi hepimizi bırakıp geri dönülmez bir yere gittin...
Hani ay sonundaki Adam & Eve planlarımız, hani yaz tatilindeki interrailimiz?




Sabah gözlerimi açtığımda, yatağın karşısındaki pencereden sıcak hava üzerime üzerime esiyordu, arka fonda yumuşak müziklerden oluşan bir playlist çalıyordu ve başucuma bir not bırakılmıştı: “Günaydın prensesim. Sana kahve ve süt almaya gittim. Özle beni.” Bana kendimi gerçekten prenses gibi hissettiren, hatta ben sabah kahvemi yudumlarken, Salim diye çok komik bir adamın “Alo” klibini izletip bana kahkahalar attıran bu harika erkeğe rağmen, bir aksilik vardı üzerimde. Keyifsizdim, terstim, her şeye muhalefettim. “Benim yaptığım bir şeye mi gıcık oldun?” sorusuna verecek cevabım bile yoktu. Bir an önce evden dışarı çıkmak istiyordum, bir havadis beklercesine facebook ve mailimi kontrol ediyordum.
Evden çıktım, yaz kadar güzel havada İstiklal’de bir iki tur atıp keyiflenmek için Taksim yolu tuttum. Tam otobüsten inmiştim ki bir arkadaşım aradı. “Nasıl söylenir böyle bir şey bilmiyorum; ama Özgecan bugün trafik kazasında ölmüş.” diyiverdi. Şaka yaptığını söylemesini beklerken, ellerim ayaklarım zangır zangır titremeye başladı.
En son çok uçuk ve eğlenceli bir İstanbul gecesi geçirdikten sonra, Bebek’te kahvelerimizi içerek yaz tatili planları yapmıştık ve gelecekten bahsetmiştik. Birbirimizin bundan yirmi yıl sonra nasıl görüneceğine ve nasıl bir hayat yaşayacağına ilişkin tahminlerde bulunmuştuk.

Değil yirmi yıl, yirmi gün sonra gazete haberinde karşımdaydı. Gözlerim haberi hızlı hızlı taradı. Başkent Üniversitesi’ne ait öğrenci servisi… aşırı hız… takla… ve “Yan yatarak sürüklenen servis aracından düşen Özgecan Turna, orta refüjdeki beton bariyere çarptı. Genç kız olay yerinde hayatını kaybetti.” cümlesi…

Kaza haberinde cansız bedeniyle beton bariyerde yatan canım arkadaşım. Üzerinde onu Amsterdam garında karşıladığımda olan beyaz gömleği, ayaklarında “hiç sevmiyorum şunları” diyerek kızdırdığım UGG’ları.
Bu kız 23 yaşında, hiçbir hastalığı yok, alkollü araba da sürmedi. Okul servisinde şoförün aşırı hızı yüzünden öldü. Bende kelimeler bitti. Anlatılacak duygu kalmadı.

İsterdim ki gözyaşları olmadan, şerefine bir sürahi sangria içerek uğurlayabileyim onu. Ama yarım kalan o kadar çok şey var ki, gözyaşları durmuyor.

15 yorum:

gizemsel dedi ki...

yazdığımı okudum, yazdığını okudum. hala inanmıyorum. inanamıyorum. özge. yok artık. yok. yarın sabah idrak edebilirim umarım. umarım saçmalıklarım sona erer ve onu uğurlayabilirim. interrail... ne maceralar var onda. ne hikayeler... magic mushroomlar...

zillosh dedi ki...

ben de inanamıyorum..
haberi ilk aldığımda hatun sansasyon sever, böyle bi olay vardır alakası yoktur fırsat bilip ortadan kaybolmuştur dedim inandım taa ki haberi okuyana kadar, kaza videosunu izleyene kadar...

ki ben interrailde onunlaydım, magic mushroomları onunla yaşadım...

cok acı kelimeler bos...
bundan sonra özge icin de yaşayalim su hayatı!

Adsız dedi ki...

cok aci... basiniz sagolsun

Adsız dedi ki...

sanırım sene 2001'di.. tartışmalı bir Mersin akşamında beni sahildeki banklarda bulmuştun üzerinde siyah elbisen gözlerin uykusuzluktan şişmiş gel inat etme diyordun..

o an bi bakakalmıştım.. ağzımdan çıkan ''sen gerçek misin?'' sorusu olmuştu - gözlerim seni hiç bu kadar güzel görmemişti..

bugün de aynı cümle düştü gene ağzımdan.. bu gerçek miydi??

bunları senin okuduğunu varsayarak yazıyorum. o güzel iri gözlerin biyerden okuyordur şu çaresiz cümlelerimizi.

kalkıp gelmek istedim gücüm yoktu, cenazene de gelecek gücü hissetmiyorum kendimde. bir ekim sonu gelirim yanına beni güçsüz görmezsin, hiçbir zaman görmek istemediğin gibi..

beraber büyüdük seninle.. sen beni büyüttün ben seni. belki de öyle güzel büyüttük ki birbirimizi hayat sonradan bizi hiç üzemedi.

kaç yıldır görmüyorum seni 2 - 3 ? ya kaç yıl daha gözümün önüne gelecek resmin ?

daha bir akşam öncesinde senden konuşuyorduk.. arayıp sesini duyalım diye elim telefona gittiğinde ''yazık kızcağız uyuyordur yarın okulu vardır'' dedim..

hala inanamıyorum, hep arkadaşlarım başsağlığı dilemek için aradığında farkına varıyorum..

bana çok uzaktın ama hep biryerlerde vardın, duruyordun ve ben bunu hep biliyordum.. hep mutlu olduğunu bilirdim ve bana yeterdi.

şimdi bilmediğim yerdesin. ne desem olmayacak, susuyorum ben de ...

hepimizin başı sağolsun

Pilli-Cadi dedi ki...

cok üzüldüm:(
basin sagolsun:(

Melih dedi ki...

Canım gerçekten çok üzüldü. Başın saolsun. Allah taksiratını affetsin. Mekanı cennet olsun.

sehrin kafasi dedi ki...

Gözlerim doldu okurken ne desem fayda etmez bu durumda söylenicek tek bişe var belkide mekanı cennet olsun...

köy çeşmesi dedi ki...

ne kadar tuhaf bir hayat dimi bugün varsın yarın yoksun...

ZET Fashion dedi ki...

Gerçekten çok üzüldüm, başın sağolsun. Bende geçen sene yaşadığım için ne kadar zor bir durum olduğunu biliyorum... Diyecek çok fazla birşey yok :(

Adsız dedi ki...

adana aglıyor, huzur içinde yat özge allah rahmet eylesin. ailesine sabır diliyorum.

Ayşegül dedi ki...

İnan ben de çok üzüldüm..
Ailesinin, sevenlerinin ve tabiiki senin başın sağolsun..

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
nur dedi ki...

Özge geldi aklıma çok alakasız biliyorum ama geliyor ara ara... yıllar yıllar yıllar önce görmüştüm onu ama anladım ki birinin yasını tutmak için çok yakını olmak ya da her gün görüşmek gerekmezmiş... her facebook hesabımı açtığımda fotoğraflarına bakıyorum... ölüm ansızın geliyor böyle oysa ki ne kadar da canlı duruyordu fotoğraflarda... hele ki gözleri aklımdan hiç gitmiyor ... bir insan 10-15 yıl önce gördüğü birini özleyemez mi ? özleyebiliyor hatta ona ağlayabiliyor demek ... Nur içince yat canım benim...

Adsız dedi ki...

hiç unutmadık..

Murat dedi ki...

Murat
Canim kardesim. Kuzum. Bebegim. Seni cok ozledim. 7 yil oldu bugun. Her sene mayis geldiginde her yere bahar geliyor. Bizim evimize gelmiyor bahar. Canim. Özgem. Özgecanim. Tatlim. Bebegim. Kucuk melegim. Prensesim. Seni cok ozledim.

Pinterest'im

Instagram'ım