23 Kasım 2014

Nişantaşı Carluccio's Açılış Partisi

Carluccio's markasını yaratan kişi, yurtdışında  "İtalyan mutfağının büyükbabası veya master"ı gibi sıfatlarla; bizde ise "Makarna pul koleksiyonundan daha etkili" gibi muzip açıklamalarıyla basına taşınan Antonio Carluccio.

21 yaşındayken, Viyana'da bir arkadaşıyla paylaştığı dairede, annesinin yemeklerini özlediği için yemek yapmaya başlamış. Yaptığı yemekler, dilden dile dolanırken kendisini bir anda elli kişiye yakın gruplara yemek yaparken bulmuş.


Almanya'da bir süre yaşadıktan sonra, İtalyan şarapları ithalatı yapmak üzere İngiltere'ye taşınmış. Covent Garden'daki Neal Street Restorant'ı işletmeye başladığında yıl 1981.

Eski eşlerinden biriyle Carluccio's markasını yarattıktan sonra, 1998 yılında yine Londra'da Market Place'te "Carluccio's Cafe"yi açmış.

Bu gün 77 yaşında. Dünyada onun adını taşıyan 94 tane Carluccio's Restoranı insanlara İtalyan yemekleri servis ediyor. Bunlardan beş tanesi İstanbul'da.


Antonio Carluccio'ya ilgim, gerçekten başarılı bir İtalyan zinciri yaratmasının dışında, tam bir keyif düşkünü olmasından kaynaklanıyor. Gennoro Contaldo ile yaptıkları İtalya'yı gezerek ayin yapar gibi yemek pişirdikleri ve yedikleri "Two Greedy Italians"tan da, birlikte düzenli biçimde İtalya seyahatleri yaptığımız annem sayesinde haberdar olmuştum: "İki yaşlı İtalyan var, her gece onları izleyip keyifleniyor ve açlıktan ölerek uyuyorum."

Ve Nişantaşı'nda açılan Türkiye'deki beşinci Carluccio's şubenin açılış partisinde Antonio Carluccio ile tanışma fırsatı buldum.


Peroni biralarımızı yudumlayarak başladığımız, kokteyl biçiminde gerçekleşen bu partide, schiacciata con ricotto, porçini mantarlı ve keçi peynirli pizza, tiramisu gibi lezzetler de tepsilerin üstünde oldukça şık sunumlarla aramızda gezdi ve midemize indi.

Ben risottoyu gayet beğendim; ama hemen karşımda Antonio Carluccio oturduğundan, büyük bir merakla Antonio Carluccio'nun da yemeğe yaklaşımını beklemeye başladım. O da risottosunu büyük bir iştahla yediğinde, buradaki risottosunun gerçekten iyi olduğundan emin oldum. :)

Aynı zamanda, Antonio Carluccio'yu da canlı görmek, gerçekten hayattan keyif aldığı şeyi bulmuş olan insanların, diğerlerinden çok daha farklı olduğunun ispatı oldu benim açımdan.

Carluccio's, İtalyan mutfağına imrendiğiniz zamanlar için aklınızda bulunması gereken adreslerden. Burada, pekala kendinizi, mutfakta Antonio Carluccio's size yemek hazırlıyormuş gibi hissedebilirsiniz. Ayrıca yemek yemenin dışında şarap keyfi akşamları için de güzel bir seçenek olabilir. Çünkü İtalyan şarapları bakımından da geniş bir kav ve pek çok İtalyan peyniri seçeneceği sunuluyor.

Lezzetle kalın!

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Two Greedy Italians 'ı bende izliyordum bir ara.Partneriyle Birlikte Seyirciye hem İtalya yı gezdiriyor hem de ediyle büdü misali hafif atışarak yemekleri yorumluyorlardı.Bahçeden topladıkları sebze meyveye hürmetle yaklaşımları çok hoşuma gitmişti.İzlenesi yemek programlarından,kurgusuz.

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

İkilinin programını TV de denk geldikçe takip ederim ama inanın Türkiye'de restaurantları olduğunu bilmiyordum :)
Şimdi öğrenmiş oldum,paylaşım için teşekkürler...

Pinterest'im

Instagram'ım