18 Aralık 2009

Reklamcılık, e-tohum, startup weekend ve dahası...

YoungGuns ekibi ile her geçen gün biraz daha kaynaşıyoruz, biraz daha çok çalışır hale geliyoruz. Reklamcılığın sandığımdan çok daha geniş bir alan kapladığını ve umduğumdan çok daha keyifli olduğunu fark ediyorum. Gabriel Garcia Marquez'in bir lafı vardır: "Ne bu dünyada ne de öbür dünyada bir yazarın işine yaramayacak bir şey bulabilirsiniz." Bence bu söz yazarlardan çok reklamcılar için geçerli. Her alan, her disiplin, her bir fikir, her bir detay reklamcıyı besliyor. Çünkü reklamcı yoktan bir şey var etmiyor, tersine var olanlara başka bir açıdan bakıyor, var olanları birleştiriyor veya var olan bir şeyi hiç olmadık bir şekilde kullanıyor.

Örneğin hukuk okuduğum süre boyunca hukuk ile alakasız bir konuya merak saldığımda herkes yadırgamıştır, "Eee, bunun hukukla alakası ne?" diye sormuştur. Ama "Eee, bunun reklamcılıkla alakası ne?" denilebilecek hiç bir durum yok. Sanırım bu işte en sevdiğim şey de bu oldu, sonsuz bir keşfetme isteği uyandırıyor insanda.

Startup Weekend'in ne olduğuna gelince, 54 saatlik bir fikir üretme, bunları şekillendirme ve hayata geçirme sürecinden oluşan bir aktivite. Çok daha detaylı bilgiyi yukarıdaki logoya tıklayarak ve sitesine yönlenerek alabilirsiniz. YoungGuns elemelerinde buna benzer bir süreç geçirdiğim için böylesine bir zaman diliminin insanın hayatını gerçekten değiştirebileceğini düşünüyorum ve oldukça da destekliyorum bu projeyi.
  • Edmonton ( 170 Votes)
  • Istanbul ( 160 Votes)
Bir sonraki Startup Weekend'in hangi ülkede ve şehirde yapılacağı konusundaki oylamada şu anda İstanbul 2. sırada. Böyle bir etkinliği İstanbul'da görmek oldukça keyifli olacaktır. O yüzden şuraya tıklayıp, ana sayfada en alt sol sütundan İstanbul'a oy verin hadi! =))

Haa "Benim yaratmakla üretmekle işim olmaz eğlence yok mu?" veya "Hem yaratır, hem eğlenirim." diyorsanız da Facebook'taki "Cumartesi kafası" tam sizlik!! =)

Startup Weekend eğer oylamayı kazanır da İstanbul'da yapılmasına karar verilirse, etkinliğin organizasyon kısmını benim bir arkadaşım yürütecek. Onun e-tohum'dan birileri ile bugün konu hakkında bir görüşmesi vardı. E-tohum yaptığı etkinliklerle sürekli duyduğum ve merak ettiğim bir platformdu. Ben de fırsat bu fırsat ajanstan çıkışta oranın yolunu tuttum. Gitmişken Avukat Gökhan Ahi'nin seminerine de kaldım.



Herhangi bir internet girişimi yapmaya niyetliyseniz ve hukuki yönünü merak ediyorsanız, buyrunuz:


Etohum - Av. Gökhan Ahi from Burak Buyukdemir on Vimeo.


Fırsat bulabilirsem de cumartesi günkü e-tohum kampına da katılacağım, e-tohum'dan daha detaylı bahsedebilmek için önce biraz ortamı koklayayım ve gözleyeyim.

Av. Gökhan Ahi'nin yaptığı konuşmanın konusu hukuki olmasına rağmen, hiçbir fikrim olmayan bir içerikteydi. Oldukça da ilgimi çekti. Ancak sonuna kadar kalmam mümkün olmadı. Çünkü kızlarla "Açık Saçık Bir Kaç Poloroid"i izlemeye gidecektik. Gittik de... Oyun hakkındaki yazım yarına kaldı artık.
Bir reklamcı arkadaşım, "üreten beyin toplantıları"nın hali hazırda bu sektörün içindeki insanlar için sadece bir araya gelip laflamak amaçlı olduğunu, aslında çok fazla bir şey üretilmediğini ama benim gibi sıfırdan başlayanlar için gerçekten faydalı olduğunu ve bunların tamamına katılmam gerektiğini düşünüyor.

Yarınki LikeMind için de "sabah 8de kanyon starbucks. be there!" mesajı almış olsam da, bu sabah 6 buçukta evden çıkmam anlamına geleceği ve daha banyo keyfi yapmayı planladığım için yalan olur gibi. Durmak yok yola devaaaaam! =)





Share/Bookmark

6 yorum:

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

Sezen,

E-tohum konusunu internet sitelerinde araştırdım ama konu hakkında daha detaylı, sitede yazmayan bilgileri de ayrı bir post olarak paylaşabilir misin bizimle? Örneğin telif hakkı, fikirlerinin kullanılmayıp çalınma tehlikesi vb negatif yönleri var mı? Bu konular hakkında çevrendeki reklamcı ve pazarlamacı arkadaşların ne diyorlar?

Sevgileri.

Evren - Sahne dedi ki...

İstanbul'a oyumu kullandım. Şu an 1.sırada. Umarım hayırlı olur.

Merve Nur Gülbudak dedi ki...

wuup hemen oyları arttırmaya yönelik çalışmalarım başlıyor o zaman.

*Mutlu olduğun işi (-leri :) ) yapman kadar güzel birşey yok. Daha da güzel şeyler olur umarım.

zillosh dedi ki...

@ dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu: Henüz konu hakkında öyle çok bir bilgim olmadığı için bir şeyler söylemem çok doğru olmaz. Ama o işin içindeki kişilerin hepsi bilinen, sağlam işler yapan,öyle başka fikirleri çalmakla uğraşacağını hiç sanmadığım insanlar. Ve e-tohum aktivitelerini de pazarlama ve reklam dunyasından pek çok bilindik isim takip ediyor ve destekliyor.

@ evren: oy için çoook tesekkur!! hadi bakaLım şehrimiz bir startup weekend görsün!

@ Kürk mantolu madonna: ahhh pek şahane!! Kesinlikle sonuna kadar katılıyorum. Hepimize sevdiğimiz işlerle dolu güzel güzel günler olsun! =)

Koç Gibi Adam dedi ki...

Blog'unu baştan aşağıya okumaya kalktım ve göz numaram artmaya başladı yetişemedim valla yaptıklarına konu başlıkların kaldı aklımda sadece:) ama şunu demeden geçemeyeceğim harikasın gerçektende sevdiğin şeyleri yaptığın için bu enerjin tükenmiyor sanırım.Blog unu özenle okuyorum.Reklamsız kalmazsın inşallah:D

zillosh dedi ki...

Hahahah =))
Çok teşekkür ederim =)

Yaşamayı seviyorum, yaşadıklarımı yazmayı da seviyorum, sonuçta ortaya buı blog çıkıyor. Her telden, her şeyden, gayet benim gözümden parçalar....

Ama gözünüze de yazık yahu 500'e yakın yazı var burada! =))

Hepimizz işLi zevkLi koşturmalı kaLaLım 2010!da! =)

Pinterest'im

Instagram'ım