08 Aralık 2009

Durex reklamları...

Durex'in son zamanlarda yaptığı reklamların hepsi birbirinden şahane. Güldürüyor ve "Bunları üretenin beynini seveyim!" dedirtiyor. Tırtıklı ve pütürlü olduğunu anlatmak için bu sefer de sokaklardaki taşları ve mazgalları kullanmış.

Alakasız markalar bile reklamlarında cinsellik öğelerini kullanmak konusunda birbiriyle yarışırken (bir örneği yukarıdaki BMW reklamı), bir prezervatif markası olarak Durex olaya çok başka açılardan yaklaşıyor. Cinselliğe hep olabildiğince dolaylı yollardan göndermelerde bulunuyor, aynı kareye bir kadın ve bir erkek bile sokmuyor hatta. Sonuçta çok ince esprili reklamlar çıkıyor ortaya.

En son örneği de XXL prezervatifleri için yaptığı reklam:


Düzeltme: Bu aslında bir Durex reklamı değilmiş, Burger King reklamıyla dalga geçme üretimiymiş. Zeynep D.'ye düzeltme için çok teşekkürler. Orjinali:





Bunların hepsi birbirinden şahane olmasına rağmen, benim favorim hala Babalar Günü ilanları (Rakip firmaların ürünlerini kullananların babalar gününü kutlarız) ve daha sonra bunun devamı olarak yaptıkları "çocuk" odaklı reklamlar:




Başımıza reklamcı oldun da bundan sonra hep bunlardan mı bahsedeceksin diyenlere, Durex reklamlarından daha önce şurada ve şurada bahsetmiş olduğumu hatırlattıktan sonra, bir de "Neden olmasın?" diyeceğim. Artık reklamlar eskisinden çoook daha fazla ilgi alanımda ve hatta okuduğum kitaplar da bu yönde değişmeye başladı.

En az bu reklamlar kadar eğlenceli bir gün oLsun!

Share/Bookmark

6 yorum:

Pilli-Cadi dedi ki...

ahahaha babalar günü reklamina bayildim ya:D
cok orijinal

Aşk ve Zehir dedi ki...

hepsi iyi ama favorim XXL süperrrr... :)

Zeynep dedi ki...

hello,
geçenlerde rastladım buraya pek sevdim, reader'a ekledim.
şimdi hazır yeri gelmişken söyliyim dedim, hehe.

şimdiiii, asıl konuya gelirsek:

durex xxl large reklamı aslında bir internet şakası. ilanın orijinali burger king'e ait.
real big burgers diyor abiler.

şuradan: http://adsoftheworld.com/media/print/burger_king_real_big_burgers

öperim, mucks.

Aşk ve Zehir dedi ki...

ahhaaa... tşk. bilgilendirme için,

bu arada Burger yurtdışında bu kadar zekice reklam yaparken acaba neden Türkiye'de gerizekalılara hitap eden iki sarışın tip kullanıp seviyesini düşürür ki!!!

zillosh dedi ki...

@ pilli-cadı: bence de babalar gunu reklamı cook efsane :))

@ zeynep d: düzeltme icin tesekkur ederim, yazıya da ekledim orjinalini... :))keske gercekten burger yerine durex reklamı olsaymis :))

@ ask ve zehir: burger reklamlarına gelirsek o reklamlari akilda kaldigi icin "iyi reklam" kabul edenler cogunlukta oldugu icin bence...

Okyanu∫takί rüzgar ~ dedi ki...

cok ironik. ağzında bant olan kıza acıdım..

cok zorlamışlar lan.

ahaha

Pinterest'im

Instagram'ım