01 Aralık 2008

bütüne değil, ayrıntıya tahrik olmak




Her meslekten 25-40 yaş arasında İstanbul’da yaşayan erkeklere “hangi kadınların daha çekici olduğunu” tespit etmek için pek çok soru sormuşlar. Okuması çok keyifli bir araştırma çıkmış ortaya.

“En seksi ünlü?” sorusunda mesela en çok verilen cevaplar şunlar: Marilyn Monroe , Brigitte Bardot, Heidi Klum, Madonna, Adriana Lima, Julia Roberts. Erkeklerin neredeyse tamamı saçmalamayı göze alabilen, tahmin edilmesi güç ve sürpriz fırlamalıklar yapan bir kızın arayışı içinde olduğunu söylemiş.

Erkeklerin en seksi buldukları kıyafet ve aksesuarlar da şunlarmış:

- Küçük küpeler
- Parmak arası terlikler
- Dar jean
- İnce topuklu ayakkabılar
- G-string
- Kilotlu çorap
- Sabahlık
- Güneş gözlüğü
- Mini elbise

2 yorum:

kaan dedi ki...

Bence soru üstünkörü sorulmuş, gerçek cevabı merak etmemiş soruları soran. Doğal olarak da cevaplar yanıltıcı. Bazen insanları yönlendirmek gerekli doğru cevapları bulmak için, yada verilen cevapları yorumlamak. Güneş gözlüğü bir erkeği etkileyebilir, ama bunun ne kadarı seksilikle alakalıdır. Aslında erkekler gözlükle başka şey kastediyor. Erkek milleti değil mi fırlamalık yapan kız ister sonra kendi kız arkadaşı fırlama olunca rahatsız olup bu sefer kavga çıkarır. Külotlu çorap mı seksidir yoksa külotlu çorap mahallini görmek mi? G-string'in adı bile seksi orasını anladım. Hatta adı ve imajı kendinden daha seksı sankı. Eğlencelı konu daha yazardım ama işim var. Araştırmayı sevmedım kafadan mı atmışlar ne yırtmaç yok, transparanlık yok,.. daha neler neler bir kız mı yazmış bunları kafasına göre?

zillosh dedi ki...

bir kızın oturup yazmadıgı kesin, cevapların yanında onları söyleyen adamların fotografları var cunku... evet belki çekicilik ile seksilik bir araya karışmış olabilir, o konuda çok haklısın!

babydollların, vucuda yapışan korselerin, jartiyerin, beyaz elbiselerin filan bu listede olmamasına sahsen sasırdım; ama bu o araştırmayı okurken eğlendiğim gerçeğini hiç değiştirmiyor ; )

Pinterest'im

Instagram'ım