12 Aralık 2008

hayatı pi'ye aLın

pi'de 'bubble gum' denemem =)


İlk göz ağrımız Nevizade olmuştu. Sokaklardaki taburelerde oturup, biralarımızı yudumlarken laflamaya bayılıyorduk. Okul çıkışı Nevizade'ye gidiyorduk, geceki plan ne olursa olsun -Etiler'de canlı müzik dinlenecekse bile- geceye Nevizade'de başlıyorduk.

Sonra Asmalımescit, Nevizade'nin pabucunu dama attırdı. Fındık vodka leziz bir şeydi, o kadar ayak altında olmadığından sadece bilen geliyordu ve ortamı daha kaliteliydi. Her geceye Parantez'de fındık vodka eşliğinde başlar hale geldik.
Şimdi havalar iyice soğuyunca ve o minik sobalar yetersiz kalmaya başlayınca, Asmalımescit konsepti de sokak olduğu için içerideki alan maksimum 10 kişi kapasitesinde olunca "Eee geceler artık nerede başlayacak?" diye sorduk kendimize dün gece Asmalımescit'te üşürken.
Asmalımescit fazla yazlık, Nevizade fazla salaştı. Böylece arada sırada gittiğimiz, ama hiç bir zaman da çok müdavimi olmadığımız Pi, geceye başlangıç noktamız oldu.

Beşiktaş şubesindeki "Burada pi'neklemek yasaktır" tabelası daha esprili olsa da, "hayatı pi'ye alın" sloganı ile Taksim'deki Pi oldukça hoş bir mekan. Değişik ve hepsi birbirinden leziz kokteyllerini özlemişim. Konseptli kampanyalar aynen devam ediyor, dün gece çok komik bir fiyata 30 shot vodka seçeneği vardı mesela. Garsonları hep güler yüzlü ve ilgili. Hatta bazıları oldukça yakışıklı. =)

Müzikler biraz karmakarışık takılsa da, kokteyllerdeki çeşit çokluğu ve neşeli isimleri bunu affettiriyor. Ortam genç, fiyatlar düşük, alkoller leziz!
"Damsız girilmez" tabelesı konulmamış girişe; ama uygulamanın böyle işlediğini öğrendim. Boş masaların hepsinde "rezerve" yazısı duruyormuş. Gelen grup kızlı erkekliyse o rezerve yazısı toz oluyor ve o masaya buyur ediliyormuşsunuz. Eğer erkek erkeğe gitmişseniz o "rezerve" yazıları aynen yerinde duruyor, yer yokluğu sebebiyle kovalanıyormuşsunuz. Bir dişi olarak hiç böyle bir sorun yaşamadığım için bilemiyorum.

Adres: İstiklal Caddesi'nde Mc donalds'ın arasından içeri saptığınızda sokakta tavla oynayanları geçince solda... Ekvator'un hemen bitişiği

Bir de dün beyaz büyü içtim. Lezizzz! Hindistancevizli, malibulu süt! =)



Hiç yorum yok:

Pinterest'im

Instagram'ım