06 Ocak 2010

Çıplaklık eğlencelidir!

Apoptosis der ki (Meraklanmayın kendisi kaçırdığınız bir Yunan filozofu değil, daha da kutsalı: eksisozluk yazarı) "İnsanoğlunun şuursuzca geliştirdiği bir ahlak anlayışı nedeniyle günümüzde çıplaklık erotizm, ponografi, iffetsizlikle eşdeğer olmuştur. Halbuki unutmayalim ki insan çıplak doğar. Çıplaklık doğallıktir. Dünyadaki ilk halimiz en masum halimizdir."

Ben çıplaklık ve ten sever bir insanım. Hiç bir zaman vücudumun yarısından çoğunu kapatan kıyafetler giymem, en azından ayak bileği veya boyun kemikleri görünmeyen birini "kadın"dan saymam. İnsan vücudunu çok estetik bulurum. Bu boydan postan, göbekten kalçadan bağımsız bir beğeni. Her türlü vücut estetik geliyor bana. Bir simetrisi var. Simetri olmayan vücutlarda da garipliğin kışkırtıcılığı var. Bir insanın eli, yüzü, ayağı, ses tonu, bakışı çirkin olabilir; ama vücut ancak "farklı" olur, çirkin değil.

Namus baskısının en doğal sonucu olarak cinsellik yoksunu erkek nüfusu patlaması yaşanan ülkemizde en ufak bir dekoltenin bile pornografik sayılabilmesini bir yere kadar anlayabiliyorum. Ama friendfeed'de bloglarda orada burada cinsellik içeren yazılara ve görsellere alıcı gözüyle bile bakmadan tepki koyan ve bunların hepsini birden "basit" olarak damgalayanlara fena halde muhalefetim.

Bayağı; basit, sıradan ve şahsiyetsiz demektir.
Banal ise dilimize Fransızca'dan geçmiş herkesin kulandığı anlamına gelen bir sıfattır.

Buyurun size çıplak bir sürü fotoğraf. Basit ve sıradan olduklarını söyleyebilir misiniz?
Asıl bayağı olan sizin koyduğunuz ağlayan bebek, sevimli köpek fotoğrafları olmasın sakın?




Basilio Silva:








Matt Barnes:



Chris Heads:



Share/Bookmark

5 yorum:

Evren - Sahne dedi ki...

Çıplaklığa bu açıdan hiç bakmamıştım. Yeni bir bakış açısı kazandım sanırım.

Adsız dedi ki...

tam Sezenlik bir yazı.
hem kendin gibi, hem de günlük güncellemesi yapan kısa ve öz...
bugünü de yırttın :)

zillosh dedi ki...

@ evren: yuppiii! =) böyle bir şey başarabildiysem "ucan balon" kadar mutlu oluyorum! =)

@ deneme biir kii: "sezenlik bir yazı" diye bir kavram oturtabildiysem aklınıza, bu yırtmak değil başarmak olur bence =)

Adsız dedi ki...

Aman efendim, iltifat ediyorsunuz. :)

simsiyah dedi ki...

Çıplaklık üzerine yazını çok beğendim.doğru tespitlerde bulunmuşsun ama maalesef koyduğun fotoğraflar yazın kadar güzel değil

Pinterest'im

Instagram'ım