03 Ocak 2010

Do It Yourself: AkıL Defteri

Bilenler bilir, ben yaşadığım her alanda bir kağıt yığını oluşturuveririm. Odamın her zaman dağınık görünmesinin sebeplerinden biri de bu kağıt yığınlarıdır. Yaşadığım evde de, tatilde kaldığım otelde de, annemin evine gidip iki hafta konakladığımda da, bir arkadaşımda kaldığımda da mutlaka oluşuverir o kağıt yığını. Aklıma gelenleri not alırım, bir yerde hoşuma giden bir yazı olursa keserim, beğendiğim görselleri dergilerden kırparım, keşfedilesi bulduğum bir mekan olursa onun adresini telefonunu not ederim, aklıma gelen yazı konularını karalayıveririm, hayallerimi yazarım, "yapılacak işler listeleri" oluştururum...

Bu blogu açma sebebim de tam olarak o kağıt yığınından kurtulmaktı. Azalmasını sağladığını inkar edemem; ama yok olmasını henüz sağlayamıyor. Biriktirme hızım, yazma hızımdan oldukça fazla.

Hoşuma gittiği için kırptığım görselleri de anaokulu öğrencisi gibi oraya buraya yapıştırmaya bayılırım. Özellikle de alakasız yazıları, resimleri ortaya bir şey çıkmasa da rastgele yapıştırırken gerçekten eğleniyorum ben. :)

Yıllık ajandalarda her güne sadece bir sayfa ayrılmış olduğundan o ajandalara sığamıyorum, ben kendi kendime aylık ajandalar yaratıyorum. Yukarıda gördüğünüz de şu anda kullanıyor olduğum "Akıl defterim".

Yeni yılda planlı programlı olma kararı almışsanız, yanınızdan ayıramayacağınız kadar çok seveceğiniz bir defter yaratmak hiç zor değil:


Ortaya çıkan defter bu oldu:


Daha sonra aklıma estikçe bir şeyler daha yapıştırdım ve en en en üstteki resimdeki hale geldi.

Eğer bir günü bitirmişsem, o sayfada ileride dönüp bakmama gerek olacak bir şey kalmamışsa, listedeki her şeyi yapmışsam da o sayfayı az önce bahsettiğim gibi kes-yapıştırlarımla dolduruyorum.

Böylece hem yapmam gereken işleri unutmuyorum, hem de bir sürü iş olsa da onlar gözüme eğlenceli görünüyor.

Defterimin içinden bir kaç sayfa:





"Ne akıl defteri yahu, pazarları interrail günlüklerinin günüydü hani?!!" derseniz de sizin için de bir İspanya videosu var elimde... Biz sangria sarhoşu Nil söylerken... Evinde kaldığımız çocuklar bizim o hallerimize alışmış, hiç bozuntuya vermeden aralarındaki İspanyolca muhabbeti sürdürürken... : )))


sangriali niLLi çok mutlu bir gece! =) from Sezen Türker on Vimeo.


Share/Bookmark

2 yorum:

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

hahah çok güldüm çünkü ben de yaparım aynısını! evde zilyon tane dergi sayfası, kağıt, defter vs. olur her zaman. Ajanda alırım ben hep ve ajandalara yapıştırırım kestiklerimi, hatta bir de karton panom var, alınacaklar şeylerin resimlerini ona yapıştırırım, çok eğlenceli bence de :D

zillosh dedi ki...

Hahah oleeey bunu yapan birisi daha var! =)) Bence de çok eğlenceli, aynen anaokulundaki elişi dersleri gibi rahat bir kafası oluyor insanın! =)

Pinterest'im

Instagram'ım