07 Nisan 2010

Nisanda İstanbul'da neler oluyor?

Daradarommmmm!! 8-11 Nisan geldi. Bu tarihlerde Avrupa'daki en büyük öğrenci networku olan ESN'in yıllık genel kurul toplantısı AGM ilk defa Türkiye'de gerçekleşiyor. Şu anda Avrupa'nın değişik şehirlerinden gelen 500'ün üzerinde ülke temsilcisi şehrimizde.

Bu organizasyon için o kadar emek harcandı ki! AKB'nin camiilere para saçarken, öğrenci organizasyonuna en ufak destek bile vermemesi, kriz yüzünden şirketlerin sponsorluk konusunda kemerlerini sıkması, her konudaki prosedürler... Gönüllü olarak organizasyon komitesinde çalıştığım süre boyunca işin keyifli yanlarını paylaştım sizinle. Çünkü bu organizasyon benim harika insanlarla tanışmamı ve iyi zaman geçirmemi de sağladı.

Ama bazıları var ki hayatını koydu ortaya. Uykudan, okuldan, her şeyden vazgeçip bu organizasyon için emek harcadılar. Dün açılış gecesinde son derece spontan bir sunucuyken karşımdaki kalabalığa baktım. "Helal olsun ya!" dedim. Nisanda İstanbul'un olayı AGM'dir: Çünkü emek var, ruh var, mücadele var! Bir de farklı ülke bayraklarına sarılmış harika anlaşan yüzlerce genç var.

Bir yerinden dahil olmak isterseniz IMD ile erasmus öğrencisi olma konusunda şevklenebilirsiniz veya Dolapdere Big Gang eşliğinde eğlenceye katılımcı olabilirsiniz.

Başka başka mı?

Parov Stelar @ Babylon // 10 Nisan

Parov Stelar dinlemek için Hollanda'daki bir festivale gitme hayalleri bile kuruyordum; ama Parov İstanbul'a geliyormuş!! Gelgelelim konser biletleri yalanıp yutulmuş. Babylon lütfen bi dahaaa! Konserine gitmeseniz bile kendisini ve yaptığı mükemmel müziği keşfedin derim. "Lost in Amsterdam" hiç fena bir başlangıç olmayabilir kendisi ile tanışmak için.


David Guetta @ Küçükçiftlik Park // 10 Nisan

Hadi itiraf edin mutlaka The World is Mine, Sexy Bitch, Love is Gone, One Love, Love Don't Let Me Go playlistlerinizin vazgeçilmezi olarak uzun bir süre i-podlarınızda durdu. Dinlemekten bir türlü sıkılmadınız. Kendisi ikinci defa İstanbul'daymış. Yine 10 Nisan. Nasıl güzel bir tarihtir İstanbul için 10 Nisan, Parov Stelar ve David Guetta bir arada İstanbul'da!

Bedük @ Babylon // 16 Nisan

Çıktığı günden beri hastasıyım! Bedük'ü ilk defa canlı olarak ekimde İzmir Ooze Venue'de dinlemiştim. Bayılmıştım performansına. Yeni albümünden parçaların ipuçlarını da o zaman vermişti. Şimdi yeni albüm de çıkmışken gitmemek bütün kurtları dökmemek ayıp olur!



Histanbul @ Garajistanbul // 13, 14, 15, 16 Nisan
Geçen ay izlemiştim bu oyunu, size de şurada bahsetmiştim. Ajandanıza bir not düşün derim.



29 Nisan: Simon Boccanegra Verdi operası La Scala'dan canlı yayında Cinebonus Sinemalarında.

Buna gitmeyi istiyordum; ama 45TL'lik biletler bana sağlam bir kazıklama yöntemi gibi geldiğinden kesin olarak vagzeçtim. 3 boyutlu filan değil, tek özelliği canlı yayın olması. İyi de bu maç değil bir şey değil, canlı olmasa kaybedilen bir şey olmayacak ki! Gerçek ortamında (bkz: aşağıdaki resim) izlemek için biletin fiyatına bile bakmam; ama bu saçma geldi. DVD'sini alır aşkımla izlerim hıh!

Daha önce izlemiş olduğum Kürklü Merkür ve Shopping & fucking isimli iki oyununu ile takip ettiklerim arasına giren DOT'un , Dotmarsta projesinde yeni bir oyun başlıyor: Punk Rock. DOT'un oyunlarına bilet bulmanın başlı başına bir hüner olduğunu göz önünde bulundurun.

Hiç yorum yok:

Pinterest'im

Instagram'ım