07 Ekim 2009

Gıcır gıcır kitaplı kütüphane ve film haftası


Şimdiye kadar kütüphane bana tozlu rafları ve küf kokan sayfaları olan çok eski kitapları çağrıştırırdı. Oldukça çok kitap okuyan biri olarak, kitapları alıp bir kerecik okuyup evdeki rafa koymak da içimi acıtıyordu. Hem verdiğim para yüzünden, hem de İstanbul'daki evlerde metrekarenin değerli olması ve "ne kadar az eşyan varsa o kadar ferah yaşarsın" gerçeği yüzünden...

"Öyle bir kütüphane olsun ki, saat 5 dediğinde kapanmasın, içinde hem hukuk kitaplarını hem de yeni romanları bulabileyim, tercihen DVD arşivi de bulunsun, merkezi bir yerde olsun ki gidip-gelmeye üşenmeyeyim" diye söylenip dururken, birilerinin beni "Yok artık!" diye susturmasını beklerken, tam da istediğim kütüphaneyi buldum.

Bahçeşehir Üniversitesi'nin kütüphanesi, Beşiktaş'ta hemen vapur iskelesinin yanında. Haftaiçi 24:00'e kadar açık, içerisi yukarıdaki resimde gördüğünüz kadar ferah ve modern. Kitap arşivi de hiç fena sayılmaz hani. Bir Murathan Mungan kitabı ile bir PR kitabı kaptım üyeliğimin tozuyla.

Üye olmak için kimlik fotokopisi, adınıza düzenlenmiş bir fatura veya ikametgah, 2 vesikalık foto ve bir yıllık üyelik bedeli olan 50TL ile gitmeniz yeterli.

Arşivi de online olarak şuradan tarayabilirsiniz.


Bir de aklıma gelmişken dip not, Filmekimi biletleri cumartesi günü genel satışa çıktı. Gündüz seansları herkese 3,5 TL. Gala olarak da gayet güzel filmler var. Bir göz atmayı unutmayın derim!



Share/Bookmark

2 yorum:

signoria dedi ki...

Kütüphanenin sessiz durulması gereken bir yer olduğunu hala keşfedemeyen insanlar olduğundan içeri girip de her yerden yükselen sesi duyarsanız şaşırmayın. Hakkaten böyle insanlar var ve sayıları oldukça fazla. Bu arada film izlemek gibi de bir güzelliği var kütüphanenin, aklınızda bulunsun. Ciao.

zillosh dedi ki...

teşekkür ederim bilgilendirme için. ama zaten orada oturup kitap okuyabileceğimi sanmıyorum, kışın evimde battaniyemin altında, sıcacık bir şeyler içerek ve uzanarak okuyacağım kitapları oradan almayı planlıyorum sadece : )

film izlemek?! neresinde? : ))

Pinterest'im

Instagram'ım