20 Ekim 2009

Kış demek evde film keyfi demektir!

Kışın en sevdiğim şeylerden biri de bütün günkü planları iptal edip, en pofuduk battaniyeye biraz lavanta kolonyası sıkıp, ona sarılarak film keyfi yapmak.



Güneş enerjisiyle mi çalışıyorum nedir, bu aralar olağandışı bir uykuculuk ve mayışıklık var üzerimde. Bol bol film izliyorum. En son izlediğim üç film hem birbiriyle çok alakasız, hem de çok alakalı. Çünkü oyuncuları, yönetmenleri, tarzları bambaşka olan bu üç filmin senaryosu da AŞK etrafında dönüyor.

Hiçbiri "mutlaka izlenmesi gereken filmler" kategorisinde değiller; ama hepsi de pek keyifli 2 saat vaad ediyor.

1- Cheri: Michelle Pfeiffer, eski bir fahişe ya da mesleğinin profesyonel adıyla "aşık edici" olarak karşımızda. Çok canlar yakmış, sonunda varlıklı bir kadın olarak emekliye ayrılmışken, bir dostunun ricası üzerine onun 19 yaşındaki oğlunu "eğitim"e alır. Planlara göre bu sadece birkaç aylık bir eğitim olacaktır; ama aradan 6 sene geçtiğinde birbirlerine aşık bir çifte dönüşmüşlerdir.
Yaşlı adam, genç kadın ilişkisinin tam tersine bir aşk hikayesi:



2- Bir Alışverişkoliğin İtirafları: Brigitte Jones'un günlüğü ile bir anda yükselişe geçen hayatında umutsuz bir durum bulunan kadınlar serilerinin en eğlencelilerinden biri olarak “Bir alışverişkoliğin itirafları” kitap raflarındaki yerini almış ve kısa sürede best-seller listelerini tırmanmıştı. Eğer bu akımı takip etmiş ve romanı okumuşsanız, film hakkında size söyleyebileceğim en güzel şey kostümlerinin Patricia Field tarafından hazırlanmış olması. Çünkü romandan film yaparken öykü epeyce kırpılmış, sizi tatmin etmesi zor.

Eğer romanı okumaya fırsatınız olmadıysa, oldukça şanslısınız. Alışveriş bağımlısı olan Becky'nin komik ve mutlu sonlu öyküsünden oldukça keyif alabilirsiniz.





3-The ProposaL:Bu aralar aklımda vatandaşlık kazandırıcı bir evlilik planları yapmak olduğu için konusuna vurulduğum bir film. Oldukça keyifli bir komedi. Sandra bullock'un cadaloz hali de ölümcül güzel bence.



Share/Bookmark

1 yorum:

Pilli-Cadi dedi ki...

Ben Alisveriskolik ve Bebegini okudugumda Becky'ye bayilmistim. Filmi izlemedim ama internetten fragmanini izledigimde Becky'nin kitaptaki Becky ile alakasi yokmus gibi geldi. Kitapta daha sevimli daha siradisi bir kadin varken karsimizda, filmdeki cok siradan geldi bana. Isla tam olarak o role oturmamis bence.

Pinterest'im

Instagram'ım