18 Ekim 2009

LaCheen'i takipte misiniz?



Daha önce "Kız blogu= moda blogu akımına tepki" diye bir yazı yazmıştım. Dişiysen sadece kıyafetler hakkında yazabilirsin ve yazmalısın gibi bir durumun varlığından yakınmıştım.

Gayet sıradan bir jean ile t-shirtu üzerine geçirip, herhangi bir styling söz konusu olmadan iki fotoğraf çekilip de kendini "moda blogu" ilan edenlere uyuzum. Hele o bloglardaki her post.a "bayıldımmmmm", "harikasııınnnn" diye yorum yazanlara daha da uyuzum. Yani ortada enteresan bir şey yok, sen ona bayılacak kadar giyinme özürlüysen kalkıp da yazdığın blog ile nasıl kendini trendsetter saymaya başlıyorsun ki?
Gerçekten yaratıcı kombinasyonlar yapan, kendisi oturup bir şeyler yaratan, profesyonel çekilmiş fotolarla gözümüzü gönlümüzü açan, pasajlardan ucuza nefis parçalar bulup onları paylaşan blogcular var, şimdi onları bir kenara ayıralım; onları ben de takip ediyorum keyifle.



Bu keyifle takip ettiğim bloglara bir de Laçin Tenel'in blogu eklendi. Tesadüfen girdim bir sayfaya, "aa buna da bakayım, aa şu ne ciciymiş, ohaa hatuna bak neler yaratıyor, utandım kendi yeteneksizliğimden" derken, kendimi iyice kaptırdım ve 2008'deki en eski post.tan en yeniye doğru hepsini okudum.


Kendisi eli dikiş tutanından bir mimar. Üniversite faslını bitirmiş, hatta evlenmiş; ama bu tanımlamadan sonra aklınızda oluşan imgeden de oldukça uzak. Bebek gibi bir surat, kısa sarı saçlar, sempatik bir ifade, pembe Converse sever güzel ve sempatik bir insan kendisi. Evine yukarıda resimde gördüğünüz "hobi odası"nı kondurmuş, kesiyor, biçiyor, dikiyor bir sürü bir sürü kıyafet yaratıyor.

Dürüst olmak gerekirse yarattığı her şeyi beğenmedim. Bu bir zevk meselesi, dantelden nefret eden birinin dantelden oluşan bir bluzu beğenmesi mümkün değildir. Ama bu o bluzun güzel olmadığı anlamına gelmez. Yaptığı / yarattığı her şeye beğeneyim beğenmeyeyim hayran oldum. Emeği, üreticiliği, sabrı ve üşenmeyişi yüzünden...

Benim en beğendiğim Laçin Tenel tasarımları şunlar oldu:



Eliniz azıcık dikiş tutuyorsa ilham almak için veya hali hazırda onun ürettiklerinden satın almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz. Kesinlikle düğme dikmeye bile üşenen, üzerine denemeden hiç bir şey almayan ben bile sitede çook keyifli saatler geçirdim, üstelik de bir kenara çoğu Kadıköy'de olmak üzere alışveriş mabedi adresi not ettim.

Ondan ilham alarak yapmayı deneyeceğim şeyler ise şunlar:


1) Soya soslu tavuk kanadı


2) Ponpon Çiçekler


Yukarıdaki fotoğrafların tamamı da - en üstteki karikatür hariç- Laçin Tenel'in sitesinden alınmıştır. Doğrudan o siteye yönlenmek için tam buraya bir tık yapmanız yeter.


Share/Bookmark

8 yorum:

Pell-in dedi ki...

tabikide takipteyiz hatta karşılaşıp kısa bir sohbet etmişliğim bile var (:

Laçin Tenel dedi ki...

Modayla ve kıyafetlerle bu kadar ilgilenmeme rağmen bahsettiğin "moda blogu" denilenleri ben de okumuyorum, okusam da yorum yazmıyorum. Çünkü bana birşey vermiyor. Ama bana da ilham verenler tabii ki var, sanırım biraz çaba harcamak gerekiyor. Yazındaki özellikle "her yaptığını beğenmedim" kısmını açıklayışın için çok teşekkür ederim. Tabi ki herkesin herşeyi beğenmesi söz konusu değil ama her yazdığıma emek veriyor olmam (kendimce) benim için yeterli.
Beni en mutlu eden şey insanlara ilham verebilmek ve zor görünen bazı becerilerin aslında o kadar da zor olmadığını gösterebilmek.

Stil Direktoru dedi ki...

En sevdiğim fotosunu eklemişsin yakın dostumun, benim de tüylerim diken diken oldu, ne kadar da güzel yazmışsın :) Yaşasın hep destek tam destek valla dostum adına da ben tşk ederim canım, sevgiler.

pariseda dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
eda bayraktar dedi ki...

bloğuna ilk girdiğimde ilk fotodaki kıyafet vardı..ondan sonrada devam zaten..ne yapmış diye merak ediyorsun..kendisiyle hiç tanışmadım ama sahte olmayan bi sıcaklığı var...

zillosh dedi ki...

@ pell-in: ohoo sen benden önce keşfetmişsin bebek, ben senin takip ettiğin blogları bir mercek altına alayım en kısa zamanda en iyisi .)

@ laçin: ilham vermeyikesinlikle basarıyorsunuz hiç şüpheniz olmasın. benim asıl sormak istediğim baska bir sey daha var: bu cuma pazarı nerede? : )

@ stil direktörü: siz de zevkle takip ettiklerimden birisiniz zaten! : ) ama aslında teşekkür edilecek bir şey yok, tanıdığım birinin ya da aslında şişirme içerikli olan bir blogun reklamını yapmaya çalışmadım ki, bayıldım paylaştım : )

@ edabellaa: "ondan sonra da devam zaten" evet ben de aynen böyle sardım : )

Laçin Tenel dedi ki...

:)) cuma pazarı Kadıköy' de daha doğrusu Hasanpaşa diye geçiyor sanırım...

FAST SERVICE dedi ki...

Attention Dear!!!

DO YOU URGENTLY NEED A FAST LOAN?? FOR INVESTMENT?? CONSTRUCTIONS? EMAIL: (Informations@usa.com)OR(fastservice@mynet.com)

FAST SERVICE LIMITED.

www-info@usa.com
Informations@usa.com
fastservice@mynet.com
wwwinfoinvestment@gmail.com

Pinterest'im

Instagram'ım