24 Ocak 2010

Yaratıcı Blog Ödülüm! =)

Kara kışa gömülmüş şehir yüzünden güneşle şarj olan bir insan olarak halsizce ve keyifsizce düştüğüm, üstüne üstlük şiddetli bir boyun ağrısından muzdarip olduğum şu günde ilaç gibi bir ödül geldi. Kimbırly'e kocaman teşekkür ediyorum. Hem ödül için hem de blogları ihmalime anlayış gösterip bunu bana hatırlatma inceliğini gösterdiği için...

Şu aralar içine girdiğim yepyeni sektöre adapte olabilmek için pek severek takipçisi olduğum blogları ihmal ettiğimi itiraf etme zamanı. Yerine reklam ve pazarlama dünyasının bilinen isimlerinin yazdıklarını çizdiklerini paylaştığı linkleri elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum. Hayatımı daha iyi planlamayı başardığımda seçim yapmak zorunda kalmadan hepsini birden takip edebileceğimi umuyorum. : )

Kendim hakkında 7 ilginç şey söylemem gerekiyormuş...



1) Ben hiç kola sevmem mesela. Hayatımın son 10 senesinde belki de yalnızca 2-3 kere zorunluluktan içmişimdir.

2) O gün benim için önemli bir günse, sabah kalktığımda mutlaka yarım saat saçma sapan dans ederim. Bunun bir şekilde bana enerji ve iyi şans getirdiğine inanırım.

3) 7 salı üst üste St. Antuan'da dilenen dileklerin gerçek olduğuna inanırım; ama 7 hafta boyunca aynı dileğe sahip çıkamayıp dilediğim şeyi sürekli değiştirdiğim için bunu hiç test etmem mümkün olmadı.

4) Masallara bayılırım. Hala masal kitabı okurum, insanlara "Hadi bana masal anlat" diye tuttururum.

5) Sokakta tek başımayken eğer i-pod'umun şarjı varsa mutlaka kulağımda müzik olur. Düşüncelere dalarım, bambaşka alemlere uçarım. O yüzden genellikle hızlı yürüyen, sinirli veya mutsuz bir insan gibi görünürüm tek başımayken.

6) Koku takıntım vardır. Yemekleri, insanları, kitapları her şeyi koklarım. Tütsülere, parfümlere, oda spreylerine filan bayılırım. Ayrıca pek çok insanın hiç sevmediği sigara kokusu gibi bazı kokuları da çok erkeksi çok seksi bulurum.

7) Çaktırmadan herkesi her şeyi bütün detaylarıyla süzerim. Mesela bir cafede yarım saat oturup kalktıktan sonra etraftaki masalarda kaçar kişinin oturduğunu, neler giydiklerini, ne yiyip içtiklerini ve eğer bizim sohbetimiz çok hararetli olmamışsa bazılarının ne konuştuğunu sayabilirim.


Benim ödülü hangi bloglara verdiğime gelince:

parizyendenmüjdesize: 7/24 geyiğin dibine vuruyorlar, bende istanbulda amsterdam ortamında yaşıyorlarmışçasına bir izlenim bıraktıkları için kıskanıyorum kendilerini. Yine de acayip eğleniyorum bazen onları okurken.

madde bağımlısı: "En iyi 10" listelerini seven bir toplum olduğumuz malum. Bu blogta her şeyin böyle bir listesi var. Bazen işe yarar, bazen sadece eğlenceli. Yaratıcı olduğu ise şüphesiz.

bakkal: Reklam sektörüne atılmadan çoook öncelerde keyifle takip etmeye başladığım bir reklam- pazarlama blogu.

pucca: "Ben bugün bunu yedim, şunu gördüm." ün ötesinde bir günlük. Pek içten, pek keyifli!

urban confessions: Blogun içtenliği yok, dergi gibi bir moodda yazıyor yazılarını. Ama içerik çok sağlam.

sinem vural: Bir blog açtı giymediği kıyafetlerini satmaya başladı, yepyeni bir salgın yarattı. Yetmedi şimdi kendisinin yolundan gidenleri de bir blogta topladı -ben dahil- ve Türkiye'de garage sale başlattı. Kesinlikle yaratıcı!

stil direktörü: Klasik kesim bir jean üzerine gayet güzel ama sıradan bir t-shirt geçirip moda öncüsüyüm, stil sahibiyim diye ortalıkta gezinenlerin kendilerine öncü belirleyip takibe alması gereken bir blog. Eda Suner'in kendisi de blogu da yaratıcı.

Önemli Not: Çok severek takip ettiğim bir sürü blog var biliyorsunuz, o yüzden blog adınızın burada olmaması sizin blogunuzu sevmediğim anlamına kesinlikle gelmiyor. 7 tane ile sınırlıyım ve "yaratıcı" kriteri varken bir şeylere öncü olan blogları koyayım dedim. =)

Kurallara bir daha göz atıyorum:

*Sizi ödüllendirene teşekkür edin.
*Sizi ödüllendirenin blog linkini yayınlayın.
*Ödülün logosunu yayınlayın.
*7 yaratıcı blogger ödüllendirin.
*7 blogun linkini yayınlayın.-
*Ödüllendirdiklerinizi haberdar edin.
*Kendiniz hakkında 7 ilginç şey yazın....


Bir tek ödüllendirdiklerimi haberdar etmedim. Onu da bir ara yaparım elbette =)
Keyifli bir hafta olsun!
Öpücükler!

5 yorum:

Stil Direktoru dedi ki...

ziLLosh utandırma annem beni ya :) Sen güzel görüyorsun da ondan tşkler canım benim :)

CraZy_boy_17 dedi ki...

(kalpliçiçeklibirsmileyvarburda)

Unknown dedi ki...

ah, madde bağımlısı olarak çok teşekkür ederiz. pinginizi gördük de öyle haberimiz oldu bundan :) şimdi zinciri bizim de mi devam ettirmemiz gerekiyor? daha önce hiç mim yapmadım da ben :)))

zillosh dedi ki...

hihi ne demek keyifle takipteyim! =)

tabii ki bir zorunluluk değil zincirin devam etmesi, bir yerde mutlaka kırılıyor; ama evet keyfe uyduğu sürece öyle =)

Unknown dedi ki...

yaptım ben dee! eğlenceliymiş mim olayı. tekrar teşekkür ederiz :)))
http://www.maddebagimlisi.com/en-yaratici-7-blog-mim/

Pinterest'im

Instagram'ım