12 Haziran 2009

İstanbul'da olan biten her şeyi biLmek mi istiyorsunuz?

Benim gibi dergi okumayı sevenlerdenseniz, dergilerin pabucunu dama attıran havadis maiLi sitelerine üye olmanızı şiddetle tavsiye ederim. Mutlaka her gün keyifle okuduğunuz bloglar vardır; ama blog yazarlarının sağı solu belli olmaz. Siz ne okumak istersiniz, onlar ne yazarlar şans işi biraz.

İstanbul'da yaşıyorsanız ve benim gibi şehirdeki her şeyden haberdar olmak istiyorsanız, şunların üçüne üye oldunuz mu, hiç bir şeyi kaçırmazsınız:


1) Basılı haliyle İstanbul'a ilk taşındığım yıl göz bebeğim olan, ders kitabı muamelesi yapıp altını çize çize notlar ala ala okuduğum TimeOut İstanbul'un haftalık "Time Out'la İstanbul'da bu hafta" başlığı ile gönderdiği mailleri seviyorum. Kısa kısa bir sürü konu var, ilgilendiğiniz olursa da sitedeki daha kapsamlı haline yönlenebiliyorsunuz.


2) Mia Posta'nın Mia'sı kendini "bir şehir gezgini ve hayat deneyimcisi" olarak tanımlıyor. Mia herkesin yaptığı şeyleri yapmaktan çok kendi kalp atışlarını hızlandıran şeyleri; gezip gördüğü, yiyip beğendiği, giyip yakıştırdıklarını paylaşmayı sevdiğini ifade ediyor.

Okumadığımda eksik kalmıyorum, ama sabah kahvesinin yanında gerçekten çok iyi gidiyor.




3) Bugün keşfettiğim, bir arkadaşımın da yazar olduğu "Pukka Living"ten ise fena umutluyum. Site tasarımı, açıklamaları çok orjinal, çok başarılı. Şimdiki çizgisi popüler olanı duyurmaktan ziyade, bilinmeyeni keşfettirmek; umarım da hep böyle kalır.

Siteden kendilerini ifade ederken kullandıkları cümlelerden bir kaçını yazıyorum ki orjinalliği anlaşılabilsin: "İstanbul ve dünyadan böyle samimi adresler ve yenilikler, kültürel ve sanatsal olaylarla ilgili sürekli bilgi veren bir tür ‘zeitgeist digest’ yani. Pukka’nın tüm yazıları şehirli ve biraz yaramaz bir kızın dilinden ortaya çıkıyor. Espiri, haber ve pop kültürün kesişimi gibi bir şey. Wallpaper’ın kurucusu, şimdiki Monocle’ın sahibi Tyler Brulé de en son İstanbul’u yaşanacak şehirler listesine soktu. Belki de biz göremiyoruz bu şehirdeki güzellikleri ve enerjiyi, kafamıza geçirdiğimiz kesekağıtlarından dolayı."

1 yorum:

FAST SERVICE dedi ki...

Attention Dear!!!

DO YOU URGENTLY NEED A FAST LOAN?? FOR INVESTMENT?? CONSTRUCTIONS? EMAIL: (Informations@usa.com)OR(fastservice@mynet.com)

FAST SERVICE LIMITED.

www-info@usa.com
Informations@usa.com
fastservice@mynet.com
wwwinfoinvestment@gmail.com

Pinterest'im

Instagram'ım